Ekonomi İş’in satranca desteği 15. yılında

İş’in satranca desteği 15. yılında

23.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Bankası; 2005’te başlattığı satranç sporuna verdiği desteği bu yıl da devam ettiriyor.

İş’in  satranca desteği  15. yılında

Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) ana sponsorluğunu üstlenen banka Türkiye genelinde okullarda açtığı satranç sınıfı 25 bin oldu. Banka bu yıl da 2 bin daha satranç sınıfı açacak.

Bankanın ana sponsorluğunda TSF tarafında Antalya’da düzenlenen “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları” Avrupa’nın en çok katılımlı satranç şöleni olarak değerlendiriliyor.

Türkiye’nin 81 ilinden 2 bin 557 sporcu ve aileleri ile birlikte toplam 7 bin kişinin katıldığı şampiyonaya 7’den 70’e farklı yaş kategorilerinde sporcular katılıyor.

İş Bankası’nın ana sponsor olarak destek verdiği TSF tarafından, gerek yurtiçinde çok sayıda turnuva düzenleniyor gerekse sporcular yurt dışındaki satranç turnuvalarına gönderiliyor. Aileleri ile birlikte toplam 7 bin kişinin üzerinde katılımcının olduğu şampiyonalarda; kendi kategorilerinde derece elde eden sporcular milli takım havuzuna girmeye hak kazanacak. Yaş kategorilerinde ilk 3 dereceye giren sporcular, uluslararası turnuvalara gönderilecek.

Antrenör geliyor...

Şampiyonada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker, “İş Bankası olarak bu işe başladığımızda satranç sınıflarını ilk ve orta dereceli okullarda açmaya başladık. 25 bin satranç sınıfına ulaştık. Sonra bunu kapsayıcı bir şekilde toplumun bütün kesimlerine, fırsat eşitliği yaratacak şekilde, daha dezavantajlı grupların da yararlanacağı şekilde genişlettik” dedi.
Yumuşaker, bu yıl yeni bir projeyi de Çocuk Destek Merkezleri’nde başlatacaklarını söyledi. Bülent Yumuşaker şöyle konuştu:

“Projede şöyle bir alt durum var. Bu merkezlerde çocuklar 18 yaşına kadar kalabiliyorlar. Bizim burada amacımız bu çocuklarımızın daha sonra iş hayatına atılırken antrenörlük yapabilsinler. Satranç Federasyonu’yla yürüttüğümüz projede son senedeki öğrencileri aynı zamanda antrenörlük kursu açıp, antrenör olmalarına yardımcı olacağız. Bunların büyük bir kısmı da kız çocukları. Ekonomik hayata katılmaları açısında da iyi bir proje.”

Katılımcı sayısı her yıl artıyor

Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine satranca gönül vermiş ailelerle ortak hedef ve heyecan için bir araya geldiklerini belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay şöyle konuştu:

“Her yılın sömestr döneminde Antalya’da gerçekleştirdiğimiz Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonudur. Her yıl katılımcı sayımızı arttırarak başarılı bir organizasyon sürecine imza atıyoruz.”