Ekonomi Ispartakule’den kampanya atağı

Ispartakule’den kampanya atağı

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul Ispartakule’de Sıtar İnşaat, Aslan Yapı ve Torkam İnşaat ortaklığında geliştirilen Ebruli Ispartakule konut projesi yeni kampanya ile satışa sunuldu. 600 milyon lira satış değerine sahip projede 724 konut ve 52 cadde mağazası yer alacak. Emlak Konut projelerinde ocak-mart aylarında uygulanacak 84 ay 0 faiz kampanyasına proje ile Ispartakule’den başlanacak. Yüzde 10 peşinat ve 84 aylık ödeme planı kapsamında alım yapanlardan faiz talep edilmeyen kampanyada, tüketiciler yüzde 5 ya da 10 tutarında ara ödemeler yapacak.

Ispartakule’den kampanya atağı

Sıtar İnşaat İcra Kurulu Başkanı Müslim Güzel, “Lansman dönemine özel dairelerin metrekare başlangıç fiyatını 3 bin 500 lira olarak belirledik. Daire fiyatları ise 446 bin liradan başlıyor. Teslimleri 2020’de yapmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘İnşaat alanları fazla’

Projenin tanıtım toplantısına katılan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 84 ay 0 faiz kampanyası ile gayrimenkul sektörüne destek verdiklerini söyledi. Projenin Emlak Konut’a ait bölgedeki son arsa üzerinde hayata geçtiğini belirten Kurum, “Toplamda 600 milyon lira satış toplam gelirine sahip olacak Ebruli Ispartakule projemizin yüzde 22’si olan 132 milyon lira Emlak Konut şirket payı olacak” dedi.

Kurum önceki gün yaptığı açıklamada gayrimenkul sektöründe yeni bir döneme girildiğini belirterek, ‘gereksiz lüks’ evler ve sosyal alanlar yapılmasına izin vermeyeceklerini söylemişti. Mütevazi proje dönemine tekrar vurgu yapan Kurum, “Mesela bu projede 185 bin metrekare inşaat yapılıyor ama 100 bin metrekaresi satılabilir alan. Kalanı yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, sanat alanı... Bunları yapalım ama oranını aşağıya çekmeliyiz. Mimarlar da biraz kendine çeki düzen vermeli. 100 bin metrekare satılabilir alan varsa en çok 150 bin metrekare inşaat yapmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ispartakule’den kampanya atağı