Ekonomi Ispartakule’yi yeni yatırım bölgesi seçti

Ispartakule’yi yeni yatırım bölgesi seçti

26.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ispartakule’deki Banu Evleri projesini satışa çıkaran Hasanoğlu İnşaat, projenin birinci etabında 160 daire ve 16 kent villası yapıyor. Eski müşterilerin yoğun ilgi gösterdiği Banu Evleri’nde teslimler önümüzdeki mart ayında başlıyor

Ispartakule’yi yeni yatırım bölgesi seçti

Bahçeşehir’deki Banu Evleri projesinin yapımcısı olan Hasanoğlu İnşaat, uzun süren sessizliğinin ardından aynı konsepti Ispartakule’ye taşıdı. Bu bölgede yine aynı isimli Banu Evleri projesini satışa çıkaran firma, hem çok katlı hem de az katlı konutlar yapıyor. Projenin birinci etabında 10 farklı tipte 160 daire 3 tipte 16 kent villası bulunuyor. Projenin toplamında ise 42 kent villası ve 384 daire yer alacak.
Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Hasanoğlu, Ispartakule’nin yeni yatırım planları içinde önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, bu kapsamda yeni projeyi burada hayata geçirdiklerini söyledi. Hasanoğlu, bölgede toplamda 50-60 dönümlük arsalarının bulunduğunu belirterek, Banu Evleri projesinin ilk etabında inşaatta sona geldiklerini söyledi. Hasanoğlu, ilk etaptaki konutların teslimlerini 2013 Mart’ta yapmayı planladıklarını anlattı.

İkinci etap geliyor
Banu Evleri Ispartakule’nin ilk etabında 1+1 dairelere yer vermediklerini söyleyen Hasanoğlu İnşaat satış ve Pazarlama Müdürü Yıldırım Gürdal, projede 115 metrekarelik 2+1’den 173 metrekarelik 4+1’e kadar farklı daireler tasarladıklarını vurguladı. Bu şekilde daha çok aileleri hedeflediklerini dile getiren Gürdal, şunları söyledi:
“Projenin ilk etabında uygun fiyatlarla satışa başladık. Metrekare fiyatlarımız ortalama 2 bin TL seviyesinde. 375 bin liraya 4+1 daire almak mümkün. Fiyatlar uygun olunca da ilk etabın yüzde 65’i satıldı.”
Hasanoğlu, Banu Evleri Ispartakule projesinin ikinci etabı için de çalışmalarının sürdüğünü açıklayarak, bu etapta 10 dönüm üzerinde 200’ün üzerinde konut yapmayı planladıklarını vurguladı. Projenin inşaatına ruhsatları aldıktan sonra başlayacaklarını dile getiren Hasanoğlu, “Ispartakule’de toplamda 500 konut yapacağız. Yaklaşık 200 bin metrekare inşaat yapacağız. Projenin ikinci etabında 226 daire ve 26 villa yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Fiyatlar artıyor
Hasanoğlu, Ispartakule’nin 3. Köprü’nün bağlantı yolları, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı gibi dev yatırımlara yakınlığıyla gündeme geldiğini belirterek, “Bölgedeki arsalar değerleniyor. Metrekare fiyatları 550 doları gördü. Kanal İstanbul projesi buradan geçip Küçük Çekmece’ye bağlanırsa bölge bundan direk olarak etkilenecek” diye konuştu.

İlk arsayı 2010’da aldı
Hasanoğlu, bölgeye arsa yatırımlarına 2010 yılında başladıklarını vurgulayarak, 15 dönümlük bir parselin ardından yeni alımlar yaptıklarını söyledi. Bu bölgedeki arsaların şahıslarda ya da TMSF gibi kurumlarda bulunduğunu dile getiren Hasanoğlu, “Ispartakule yeni yatırımlarla bir gelişme var. Bizse bu yatırımlardan önce arsa almıştık” dedi.

Haberin Devamı

Eski müşterilere sattı
Hasanoğlu, Bahçeşehir’deki Banu Evleri projesinde 84 villa ve 309 daireyi tamamladıklarını belirterek, projede 200-250 bin liraya sattıkları 175 metrekarelik 3+1 dairenin fiyatının 550 bin liraya yükseldiğini kaydetti. Bu projenin Bahçeşehir’de en çok değer kazanan projelerden biri olduğunu vurgulayan Hasanoğlu, “Bu projeden memnun kalanlar Ispartakule’ye de geldi. Yeni projenin yarısını eski müşterilerimiz satın aldı” dedi.

2014’TE Konut fiyatları ‘yüzde 15 artar’

İnşaat sektörünü değerlendiren İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Afet Yasası, Mütekabiliyet ve 2B yasalarının ilk semerelerinin 2013’te alındığını belirterek, yüzde 1 KDV avantajına sahip projelerinin art arda satışa çıkmasıyla sektördeki canlılığın üst seviyeye çıktığını kaydetti.
Durbakayım, 2014’te gayrimenkul sektörünün durumunu ekonomik ve siyasi gelişmelerin tayin edeceğini, Afet Yasası, Tüketici Kanunu ve yerel seçimlerden oluşan bu üç önemli etkenin sektörün ivmesini etkileyeceğini kaydetti.
Tüketici yasasının uygulanmaya başlamasıyla birlikte ortaya konulan kriterleri yerine getirmeyenlere yaptırım uygulanmazsa sektörde ciddi bir haksız rekabet oluşacağına işaret eden Durbakayım, şunları kaydetti:
“Bu da hem tüketicilerin hem de sektörün büyük zarar görmesine neden olur. Kentsel dönüşüm sağlıklı bir şekilde uygulanmaya alınır ve ruhsat aşamasındaki prosedürler tamamlanırsa, 2014 yılında öngörülen 150-200 bin konut satışı gerçekleşebilir hatta bu hedef aşılabilir. Yerel seçimlerin süreci ve şekli ise bu hedefin gerçekleşmesinde kritik önem kazanacaktır.”

Yabancı yatırımcı gelir
Mütekabiliyet yasasının 2013’te bekleneni veremediğini söyleyen Durbakayım, “Çünkü turizm bölgeleri hariç İstanbul gibi büyük yerlerdeki mevcut projeler yabancı yatırımcıların taleplerine tam karşılık vermiyordu. 2014’te yurtdışı yatırımcılara özgü projelerin yapılmaya başlanacağını düşünüyoruz. Buna ek olarak 2014’te yabancı yatırımcıların artık direk yatırım için Türkiye’ye geleceğini öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Sektör 2013’ü gayet iyi geçirdi’
GYODER Başkanı Aziz Torun, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan gayrimenkul sektörünün, ekonomik büyüme ve diğer göstergelere bakıldığında 2013 yılını iyi geçirdiğini vurguladı.
Torun, bu yıl sektörün gündeminde yer alan ve en çok konuşulan konuların başında kentsel dönüşüm başta olmak üzere mütekabiliyet ve Tüketiciyi Koruma Yasası’nın geldiğini ifade ederek, artık Türkiye’de herkesin kentsel dönüşümün bir zorunluluk olduğu bilincine vardığını kaydetti.

Haberin Devamı

5 milyar dolar gelir beklentisi
GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya ise 2013’ün ilk dokuz ayında inşaat sektörünün ise yüzde 7.4 büyüdüğünü dile getirerek, 2014 yılında da güçlü bir büyüme beklendiğini söyledi.
Gökkaya, “Konut satışları 2013’ün ilk dokuz ayında 862 bin olarak gerçekleşerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76.4 arttı” dedi. Gökkaya, yabancılara yapılan gayrimenkul satışlarından yaklaşık 5 milyar dolar gelir elde edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

‘Dolar artışı ev fiyatlarını yükseltir’

Lira karşısında 2,1’lere yaklaşarak tarihi rekor kıran dolar ile 2,9'ları zorlayan euro, girdilerinin önemli bölümü ithal olan lüks konutlarda fiyat ayarlamasını gündeme getirdi.
Başkent'te son olarak inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan Elit Royal Residence’i inşa eden Elit Yapı AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, döviz kurundaki ciddi artışın, ürünleri genellikle ithal malzemeler arasından seçen kendileri gibi firmalar için büyük sorun olduğunu kaydetti.

Güncelleme yapılır
Yıldızhan, “Biz Elit Royal Residence’in inşaatına başladığımız Haziran 2012’de euro 2,27, dolar 1,85 TL idi. Aradan geçen sürede kurda yaklaşık yüzde 18 artış olmuş. Bir de malzeme aldığımız firmalar da zam yapınca, 18 ay gibi sürede ürün girişindeki fiyat artış oranı yüzde 25 ile 30 arasında değişiyor” dedi.
Ürünlerin neredeyse yüzde 70-80’ini yurt dışından getirdiklerini belirten Yıldızhan, “Lüks konut projelerinin tamamına yakınında ithal ürün kullanım oranı bizimle hemen hemen aynı. Ancak, dövizde kısa sürede yaşanan büyük artış dengeleri bozuyor. Şu ana kadar daire fiyatlarında fazla değişiklik olmadı ancak, böyle giderse 4-5 ay sonra satış fiyatlarında güncelleme yapmak kaçınılmaz olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beylikdüzü’nden ev alan herkese tatil hediye edecek

Demir İnşaat düzenlediği yeni yıl kampanyasıyla, ev alan herkese tatil hediye ediyor. 23 Aralık – 14 Ocak 2014 tarihleri arasında geçerli kampanya ile Demir Romance’tan ev alanlar, istedikleri yerde istedikleri zaman tatil yapma fırsatı yakalıyor.
Kampanya kapsamında ev alan herkes, Jolly Tur’dan 5 bin TL’ye varan hediye çeki kazanıyor.

Yüzde 5 peşinat alıyor
Aynı zamanda yüzde 5 peşinatla ev sahibi olma imkânı sunan Demir Romance’tan kampanya dahilinde ev alanlar, bu yıl tatillerini Maldivler, Phuket Adası veya Bodrum’da güneşlenerek ya da İsviçre, Slovenya veya Uludağ’da kayak yaparak geçirebilecek.
Kampanya ile 1+1’e 2 bin TL, 2+1’e 3 bin TL, 3+1’e 4 bin TL, 4+1’e ise 5 bin TL verilen hediye çeki, tarih ve sezon kısıtlaması olmaksızın bir yıl içerisinde ister yurtiçi ister yurtdışı tatillerde kullanılabilecek.
Demir İnşaat Beylikdüzü’nde aşk temalı, akıllı ev teknolojisi ile inşa ettiği Demir Romance’ta toplam 7 blok üzerinde 776 konut, 60 ticari alan ve 28 villa yer alıyor. Projede, açık kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, squash, dans eğitim merkezi, SPA merkezi, diyetisyen hizmetinin yanı sıra fitness merkezi bulunuyor.
Projede ayrıca, terzi, bay-bayan güzellik merkezi, kuru temizleme, sinevizyon gibi birimler de yer alıyor. Çocuklu ailelerin hayatını kolaylaştıran Demir Romance’ta, oyun odaları, servis bekleme odası ve kreş gibi alanlar yer alıyor.

TEM 2’de yüzde 25 peşinatlı konut satacak

Avrupa Konutları Tem 2 projesinde yüzde 25 peşinatla ev sahibi olmak mümkün. Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilmekte olan proje kapsamında 72 ile 196 metrekare arasında değişen konut seçenekleri bulunuyor. 1+1 daire satışlarının tamamlandığı projede başlangıç fiyatı 523 bin lira olarak belirlendi. Tem 2 projesinde konut almak isteyenler daire bedelinin yüzde 25’lik bölümünü peşinat olarak veriyor. Ardından kalan miktar banka kredisiyle tamamlanıyor.
Garanti Bankası, Ziraat Bankası ve Odeabank ile anlaşması bulunan proje, 414 konuttan meydana geliyor. Avrupa Konutları Tem 2 Konutları’nda teslim tarihi Nisan 2015 olarak belirlendi.

Teslime hazır evlerde 60 ay vade uyguluyor

Büyükçekmece Gölü kıyısında yeşil bina teknolojisi ile hayata geçirilen Gölmahal Villaları’nın 2.etabında, teslime hazır son 5 villa sahiplerini bekliyor.
Dekorasyonu tamamlanmış olarak tüketicilere teslim edilen Gölmahal Villaları’nda fiyatlar, villaların şerefiyesine göre 1.495.000 ile 1.595.000 dolar arasında değişiyor. 31 Aralık tarihine kadar projeden villa alanların adına KDV’nin tamamının Yalçınlar Group tarafından ödeneceği Gölmahal’de, bankasız 60 ay vade imkânı da sunuluyor.
Projede uzun vadede 120 aya kadar mortgage sistemi ile de ödeme yapılabiliyor.

5 yılda 115 milyon TL çevre yatırımı yaptı

Sürdürülebilirlik anlayışını tüm süreçlerine entegre eden ÇİMSA, bugüne kadar hayata geçirdiği projelerin somut sonuçlarını paylaştığı 2012 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.
Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, 5 yıllık dönemde toplam 115 milyon TL çevre yatırımı yapıldığını, bunun 106 milyon TL’sinin son 3 yılda gerçekleştirildiğini söyledi.
Hacıkamiloğlu, “2010 yılından itibaren başlayan sürdürülebilirlik yönetimi çalışmalarımızın, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olması konusunda mesafe aldığımızı düşünüyoruz. 10 yıllık dönem için belirlediğimiz dört öncelikli hedefin tümü, sürdürülebilirliği destekliyor” dedi.

2013’ün ‘en gözde’ sektörü inşaat oldu

Yenibiris.com’un verilerine göre Yapı-İnşaat sektörü iş ve istihdam alanında bu yılın en hareketli sektörü olarak öne çıktı. En çok iş ilanı yayımlanan Yapı-İnşaat, aynı zamanda iş arayanların da en fazla başvuru yaptığı sektör oldu. 2013’te yayınlanan ilan sayısı geçtiğimiz yıla göre yüzde 15,8 oranında artarken, ilanlara yapılan başvurular da yine geçen yıla oranla yüzde 23,7 arttı. İşverenler en çok satış temsilcisi aradı.
İş arayanların yaptığı başvurulara bakıldığında ise yine Yapı-İnşaat sektörü öne çıkıyor. Yapı-İnşaat sektörünü (yüzde 9,4), 2012 yılına göre yüzde 2 oranında artış ile dikkat çeken Bankacılık-Finans sektörü (yüzde 8,9) izledi.