Ekonomi ‘İstanbul, Ankara ve İzmir susuz kalmaz’

‘İstanbul, Ankara ve İzmir susuz kalmaz’

18.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstanbul, Ankara ve İzmir’i susuz bırakmayacaklarını, açıkladı.

‘İstanbul, Ankara ve İzmir susuz kalmaz’

Pakdemirli, TBMM’de bakanlığının bütçesi görüşülürken özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

GIDADA HİLEYE CEZA: Gıdada taklit ve tağşişte her şey yasak, ancak cezalar yeterli gelmiyor. Taklit ve tağşişi yapanlar bu cezai müeyyidelerde kanunun arkasından dolaşıyorlar. Buradaki müeyyideleri önümüzdeki günlerde ocak ayının ilk günlerinde artıyor.

MELEN’DE UFAK PROBLEM VAR: Üç büyük şehrin su problemi hep konuşuluyor. Biz, inşallah, ne Ankara’yı ne İzmir’i ne de İstanbul’u susuz bırakmadık, bırakmayız ve bırakmayacağız. Mesela Ankara’da Gerede’yi, Gerede sistemini açtık ve 2045’e kadar Ankara’nın su problemini çözdük. Biz İstanbul’u susuz da bırakmayacağız. Melen’de ufak bir teknik problem olduğu doğrudur, bunun da gereğini yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Strateji Ofisi de bunu imzaladı ve bu konuyla ilgili de gereğini yapıyor olacağız. Hiç iş yapmazsan hata da yapmazsın. Binlerce baraj yaparsan bir tanesinde de ufak bir problem olabilir.

Haberin Devamı

BİN DEKAR KENEVİR: Bu sene bin dekar ekildi ve yerli tohum için ekildi.

ERGENEDEKİ TESİSLERİ: Ergene’yle ilgili konuysa hâlâ tamamlanmamış tesisler var. Belediyelerin çoğu bizde (AK Parti’de) olmamakla beraber, belediyelerin arıtma tesislerinin çoğunu biz yaptık, ama belediyelerin hâlâ kanalizasyonla ilgili problemleri var.