Ekonomi İstanbul hasılatı 5 milyarı aşacak

İstanbul hasılatı 5 milyarı aşacak

02.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Etiler’deki Jandarma Lojmanları arsasına lüks konut ve ofis inşa edecek olan Pasifik, projeden 5 milyar liranın üzerinde hasılat elde etmeyi planlıyor

İstanbul hasılatı  5 milyarı aşacak

DUYGU ERDOĞAN Ankara’da hayata geçirdiği projeler ardından yönünü İstanbul’a çeviren Pasifik İnşaat, bu kapsamda ‘Next Level’ markasını da şehre taşıyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın İstanbul Beşiktaş Ortaköy arsası için gelir paylaşımı modeliyle mart ayında gerçekleştirdiği ihaleden aldığı arazide yükselecek proje, lüks konut ağırlıklı olacak. Şirketin hedefi, ihalede verilen 2 milyar 650 milyon lira toplam hasılat teklifini ikiye katlamak. İstanbul Etiler girişindeki Jandarma Lojmanlarının yer aldığı 19 bin 872 metrekarelik arsada ayrıca butik ofis blokları da inşa edilecek. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, “Ankara’daki Next Level projemizde belirtilen hasılatın yüzde 50 üzerinde tamamlamıştık. Merkez Ankara projemizde ise 4.2 milyar lira hasılatı 5 milyar liraya taşıdık. İstanbul’un en iyi lokasyonlarından birinde yer alacak projemizde fiyatının da en üst segmentte olacağını söyleyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

Tabanlıoğlu çalışıyor

Eski Levent Jandarma Lojmanları arsasındaki proje için Tabanlıoğlu Mimarlık’ın çalıştığını belirten Erdoğan, İstanbul projesinin toplam arsa büyüklüğünün 19 bin 872 metrekare olduğunu, inşaat alanının ise yaklaşık 80 bin metrekare olmasının planlandığını söyledi. Projenin maksimum 15 kat olacağına dikkat çeken Erdoğan, “Projemizin yüzde 85’i konut, yüzde 15’i ise müstakil ofis ve perakende alanından oluşacak. Bu segmentte konut talep edenlerin en büyük sorunları olarak tavan yüksekliklerini gösterdiler. Biz de 4.5 metre tavan yüksekliği ile daha ferah alanlar oluşturacağız” diye konuştu.

Bu bölgede ‘yeni ve iyi konut’ ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Fatih Erdoğan, proje alanında çalışmalar başlamadığı halde talep oluşturanlar olduğunu söyledi. Aynı zamanda yabancıya satış konusunda da çalışmaları olacağını anlatan Erdoğan, “Ultra zengin bir kesimin de projemize şimdiden ilgisi var. Rusya, Kazakistan, Azerbaycan gibi ülkelerden talep geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa’ya yönelecek

Mevcut projeleri hakkında da bilgi veren Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, şöyle konuştu:

Pandemi koşullarına rağmen Merkez Ankara projesiyle Emlak Konut GYO’nun Türkiye genelindeki tüm projeleri arasında 1 milyar 684 milyon lira değerinde hasılat ve 1.121 adet bağımsız bölüm satışı ile ciro ve satış adedi bakımından 2020’yi açık ara lider bitirdik. Merkez Ankara ve Next Level Çayyolu projelerimizde yılı 2.1 milyar liralık satış hasılatı ile kapattık. İstanbul’dan sonra Avrupa’da proje geliştirmek için araştırmalar yapıyoruz.”