Ekonomi İstanbul Havalimanı ‘5 Yıldızlı’ oldu

İstanbul Havalimanı ‘5 Yıldızlı’ oldu

16.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Havalimanı, Londra merkezli uluslararası hava taşımacılığı araştırma kuruluşu Skytrax tarafından “5 Yıldızlı Havalimanı” ödülüne layık görüldü. İGA’dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Havalimanı, dünyada bu unvanı alan sekiz global aktarma merkezinden biri oldu.

İstanbul Havalimanı  ‘5 Yıldızlı’ oldu

Kovid-19 salgını sürecine özel verilen “5 Yıldızlı Kovid-19 Önlemli Havalimanı” ödülünü de almaya hak kazanan havalimanı, Roma’daki Fiumicino Havalimanı, Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı ve Bogota’da bulunan El Dorado Havalimanı’nın ardından bu unvana erişen dünyadaki dördüncü havalimanı oldu.

Mükemmelliğe onay

Skytrax, 1989 yılından bu yana havalimanı ve havayollarına kalite denetimi, yıldız derecelendirmesi ve kalite kıyaslama hizmetleri sağlıyor. Kapsamlı düzenlemeler ve detaylı hazırlık süreci sonrasında 3 gün süren yoğun fiziki denetimlerin sonucunda, İstanbul Havalimanı’nın yolcu deneyimindeki mükemmelliği uluslararası bir kurum tarafından “5 Yıldız” ile onaylanmış oldu. İstanbul Havalimanı ayrıca dünyada “5 yıldız” alan en büyük terminale sahip havalimanı olma başarısını da gösterdi.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “Havalimanımızda müşteri odaklı bir kültür oluşturduk, bunu daha da ilerleteceğiz. İlk günkü heyecan ve hevesle ülkemizi, İstanbul Havalimanı’nı dünyanın en önemli havacılık merkezi haline getirmek için çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.