Ekonomi İstanbul trafiğine yeni oyuncu geldi

İstanbul trafiğine yeni oyuncu geldi

20.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul trafiği, paylaşımlı e-scooter sonrasında bu kez de yeni mobilite girişimine hazırlanıyor. Hollandalı paylaşımlı e-moped girişimi GO-Sharing 300 araçla Türkiye pazarına girdi.

İstanbul trafiğine yeni oyuncu geldi

HANİFE BAŞ - GO Sharing Türkiye Ülke Müdürü Anıl Ünkaya,, “GO Sharing şehir içinde saatte en fazla 45 kilometre hızla seyahat etme olanağı sağlıyor. Bu sistemi geçerli bir sürücü ehliyetine (M, A veya B sınıfı) sahip olan herkes kolaylıkla kullanabiliyor. Paylaşımlı e-mopedler, kayıt ve açılış ücreti olmadan dakika başına 1.99 TL’den ücretlendirilerek 7/24 kiralanabilecek” dedi.

Haberin Devamı

Ünkaya, “Geleneksel ulaşım çözümlerine alternatif olmayı ve daha yaşanabilir yeşil bir dünyaya katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda  paylaşımlı mobiliteyi herkes için erişilebilir hale getirmek istiyoruz. Mobiliteye yönelik küresel tutumu araç sahipliğinden paylaşımlı mobilite modeline doğru değiştirmeyi hedefliyoruz. Dünyanın geleceğini önemseyen herkesi bu sistemi denemeye davet ediyoruz” dedi.

Ünkaya, mobilitenin büyümeye çok açık bir sistem olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu sistem ülkemizde şu anda özellikle kick scooter’lar ve arabalar üzerinden ilerliyor. Bu segmentlerde birçok marka faaliyet gösteriyor fakat paylaşımlı mopedler henüz çok yaygın değil. Biz elektrikli mopedlerimizle hem İstanbul trafiğini dert olmaktan çıkarmak, hem de daha yaşanabilir yeşil bir dünyaya katkı sağlamak istiyoruz. Paylaşımlı mobilite Avrupa ve Amerika’da çok yaygın bir sistem. İçinde pek çok oyuncu var. Biz de GO Sharing olarak Hollanda, Almanya, Belçika ve Avusturya’da elektrikli bisiklet, araba ve mopedlerimizle bu sistemin bir parçasıyız. Paylaşımlı mobilitenin yakın gelecekte tüm dünyada kullanılan bir sistem olacağını öngörüyor, planlarımızı buna göre şekillendiriyoruz.”

Haberin Devamı

Mobilite sistemi nasıl işliyor?

Öncelikle kullanıcıların bu paylaşımlı sistemi kullanabilmesi için GO Sharing uygulamasını AppStore veya Google Play uygulama mağazalarından indirmesi ve kendilerine ait bir hesap oluşturarak ehliyetlerini tanımlaması gerekiyor. Ardından kullanıcılar,  en yakınlarındaki e-mopedi uygulamadaki haritadan bularak keyifli bir yolculuğa kolayca başlayabiliyor. Go-Sharing, Super Soco markasının Cux modelini kullanıyor.