Ekonomi İstanbul ‘yükselen küresel ekosistem’

İstanbul ‘yükselen küresel ekosistem’

25.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul, 2021 Küresel Startup Ekosistemleri Raporu’na göre, “Küresel Yükselen Ekosistemler” arasında 15’inci sırada yer aldı.

İstanbul ‘yükselen küresel ekosistem’

 

İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, küresel girişimcilik araştırmaları yapan Startup Genome ve Küresel Girişimcilik Ağı tarafından hazırlanan “2021 Küresel Startup Ekosistemleri Raporu” (GSER) Londra teknoloji haftasında açıklandı.

Haberin Devamı

Startup Genome’a Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile birlikte İstanbul adına üye olan İstanbul Kalkınma Ajansı da rapora verileri ve uzman görüşleriyle katkıda bulundu. GSER 2021 Raporu’na göre İstanbul, “Küresel Yükselen Ekosistemler” arasında 15. sırada yer aldı.

İstanbul, son 2.5 yıl içinde 181 milyon doları erken aşama fonlama olmak üzere 4 milyar dolar ekosistem değeri oluşturdu. İstanbul, oyun, yapay zeka, büyük veri ve veri analitiği sektörleri, yetenek, destek kaynakları ve startup etkinlikleri açısından öne çıktı.

Startup Genome CEO’su Jean-Francois Gauthier Küresel Startup Ekosistem Raporu’nun küresel bir network olarak hangi politikaların ekonomik etki yaratacağını belirlemek adına ortak çalışmalar yapılan bir bilgi zemini olduğunu kaydetti.