Ekonomi İstanbul'da bir tarih yazıldı

İstanbul'da bir tarih yazıldı

21.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Serhat Ayan

İstanbulda bir tarih yazıldı



İstanbul'da devam etmekte olan Dünya Radyokomünikasyon Toplantısı'nda dünyanın kaderini etkileyecek çok önemli kararlar alındı. Bu kararlar içinde en ilginç olan ise bilgisayarların kablosuz haberleşmesiyle ilgili standartların belirlenmesi oldu.
İstanbul'da devam etmekte olan toplantıda yapılan çalışmalar sonunda Radyokomünikasyon Meclisi, yeni bir frekans tahsisi yaptı. Şimdiye dek bilgisayarlar, şirket içinde kablolarla ortak bir ağa bağlanıyordu. Ancak taşınabilir bilgisayarların ağa bağlanması her zaman için kolay olmuyordu. Çünkü bunun için ayrı ekipman ve fiziki alan gerekiyordu.

Evden çalışmak mümkün

Yeni kabul edilen sistemle beraber taşınabilir bilgisayarlar, radyo dalgalarını kullanarak genel ağa 20 megabit gibi büyük bir hızla bağlanabilecek. İş yerine taşınabilir bilgisayar ya da palmtop adı verilen cep bilgisayarlarıyla gelen kullanıcılar, belli bir alan dahilinde istediği an sisteme dahil olabilecek. Ayrıca şirkelerine yakın yerlerde sanki aynı mekanda bulunuyormuş gibi sistem içine bilgi ekleyip çıkarabilecek.

İş akışı hızlanacak

Bu sistem sayesinde şirket dışında iş yapmak isteyenlerin önünde çok önemli fırsatlar açılıyor. Şirket içinde bigli alışverişi yapmak, rapor yazmak, yeni iş emirleri almak için büroda uzun süre bulunmaya gerek kalmayacak. RLANS (Radio Local Area Networks) adı verilen sistem sayesinde küçük ev ofisleri açmak da mümkün hale geliyor.