Ekonomi İstanbul'da FETÖ operasyonu! İsimleri gizli tanıklar verdi

İstanbul'da FETÖ operasyonu! İsimleri gizli tanıklar verdi

25.05.2017 - 11:25 | Son Güncellenme:

İstanbul'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda Bank Asya'ya örgüt liderinin talimatıyla yüklü miktarlarda para yatırdığı tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.

İstanbulda FETÖ operasyonu İsimleri gizli tanıklar verdi

Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla örgütün finans kurumlarından Bank Asya'ya yüklü miktarlarda para yatırdığı tespit edilen ve Türk Telekom firmasında çalışmış ve halen çalışmakta olan 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

İSİMLERİ GİZLİ TANIKLAR VERDİ

Örgüt üyesi oldukları ve örgüt adına faaliyet yürüttükleri değerlendirilip, haklarında gizli tanık beyanları bulunan ve örgütün finansman kaynağı olarak bilinen Bank Asya'ya örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla yüklü miktarlarda para yatırdığı tespit edilen 19 şüphelinin yakalanması için sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.İstanbul’un değişik ilçelerinde yapılan baskınlarda, Tük Telekom firmasında çalışmış ve halen çalışmakta olan E.Ö, E.A, M.I, E.A, M.Z.M, M.G.K, M.A, Ö.D, A.K, ve S.E. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

ARALARINDA KURUM YÖNETİCİLERİDE VAR

Vatan caddesinde bulunan İstanbul TEM Şube Müdürlüğü’ne götürülen 10 şüphelinin, kriz içerisinde bulunan örgütün finans kaynağı Bank Asya’ya 17 /25 darbe girişimi sonrasındaki süreçte örgüt elebaşının yaptığı çağrıyla yüksek miktarlarda para yatırdıkları tespit edildi. Aralarında, kurum da yönetici olarak çalışan şüphelilerden 9’nun yakalanması için polisin çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Türk Telekomünikasyon AŞ: TürkTelekom'da çalışan hiç kimse gözaltına alınmadı

Türk Telekomünikasyon AŞ'den yapılan açıklamada, bugün İstanbul'da gerçekleştirilen FETÖ operasyonu kapsamında, "İstanbul'da terör operasyonu" başlığıyla servis edilen haberde; kurumu konu eden bazı hususların açıklığa kavuşturulması gerektiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Öncelikle önemle belirtmek isteriz ki, söz konusu 'FETÖ' operasyonu kapsamında şu ana kadar Türk Telekom'da çalışmakta olan hiç kimse gözaltına alınmamıştır. Ayrıca yine altını çizerek ifade etmek isteriz ki, Türk Telekom Genel Müdürlüğü ya da herhangi bir ofisinde bir gözaltı işlemi ya da operasyon gerçekleştirilmemiştir. Türk Telekom, Türkiye Cumhuriyeti hukuk kuralları çerçevesinde terör örgütlerine karşı bugüne kadar gerekli mücadeleyi göstermiş bundan sonra da aynı mücadeleyi kararlılıkla göstermeye devam edecektir. Türkiye'nin en köklü kurumlardan olan ve ülkemizin göz bebeği niteliğindeki şirketimiz adına oluşabilecek yanlış bir algının önüne geçmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına saygıyla bildiririz."

Haberin Devamı