Ekonomi İsveç’in iş makinesi devi Türk malı jantları seçti

İsveç’in iş makinesi devi Türk malı jantları seçti

11.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük jant üreticilerinden Jantsa, İsveçli iş makineleri üreticisi Volvo ile iki yıldır süren anlaşmasını yeniledi. Jantsa, Volvo iş makinelerine iki yıl daha jant üretmeye devam edecek.

İsveç’in iş makinesi devi Türk malı jantları seçti

Jantsa, Volvo’nun yanı sıra Hyundai, Otokar, Hydrema, Hidromek, BMC, Michelin, Pirelli, Tırsan, Karsan ve Temsa gibi markalara da üretim yapıyor.
Tarımsal araç, iş makinesi, ticari araçlar ve savunma sanayi için jant üretimi gerçekleştip, 80 ülkede hizmet verdiklerini belirten Jantsa Genel Müdürü Ercan Çerçioğlu, 2013’te 500 bin adet otomobil jant satışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Volvo ile büyüyen işbirliğinin önemine değinen Çerçioğlu, “Bu işbirliği Jantsa markasının, sektörde dünya çapında bir güven unsuru olduğunu gösteriyor. Hedefimiz, otomotiv jantında üretimimizin yüzde 50’sini dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerine de ihraç etmek” dedi.
Geçen yıl İtalyan CLN Group’la ortaklık anlaşması imzalayan şirket, yılda 2 milyon adet otomobil jantı, 1 milyon da ağır ticari araç jantı üretmeye hazırlanıyor.

Yazarlar