Ekonomi İsviçreli gıda üreticisi Hero Baby’den Türk kadın çiftçilere tam destek

İsviçreli gıda üreticisi Hero Baby’den Türk kadın çiftçilere tam destek

05.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hero Baby Türkiye, sürdürülebilir tarım ilkesiyle yıllardır kadın çiftçilerine eğitimler veriyor, onlara verdiği desteği ve yol arkadaşlığını sürdürüyor. Kadın çiftçiler tarım sektöründe ve kırsal kalkınmada önemli bir rol üstleniyor. Kadın çiftçilerle dayanışmasını her geçen yıl daha da güçlendiren firma, gelecek yıllarda kırsal alanda daha fazla kadın çiftçiye ulaşarak, kadınların ekonomik alanda daha da aktif rol alması için çalışmalarına devam etmeyi planlıyor.

İsviçreli gıda üreticisi Hero Baby’den Türk kadın çiftçilere tam destek

Hero Türkiye’nin Pazarlama Direktörü Şirin Işık ‘’Tarım, ülke ekonomisinin ve sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurudur. Sürdürülebilir tarımın can damarı ise kadın çiftçilerdir. Kadın çiftçilerimizden sadece ürün tedariği yapmakla kalmıyor, doğal ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönelik eğitimlerimizle onların geleceğe güvenle bakmalarını da sağlıyoruz. Ankara’daki iki fabrikamıza, kadın çiftçilerimizin doğal tarım uygulamalarıyla ürettikleri mahsülleri alıyor, gelecek nesillerin sağlıkla büyümesi için çalışıyoruz ‘’dedi.

Haberin Devamı

Hero Baby Türkiye, her yıl düzenlediği ve geliştirdiği eğitimler ile yerel çiftçilerle doğal tarım yöntemlerini paylaşıyor. Her sezon başında çiftçilerle bir araya gelerek önceki sezonun değerlendirmesi yapılıyor; ardından da uygulanması gereken doğal tarım teknikleri çiftçiler ile paylaşılıyor. Her yıl yaklaşık 300’ün üzerinde çiftçi ailesi, doğal tarım teknikleri konusundaki bu eğitimlerden yararlanıyor. Ayrıca bahçelerde kullanılan doğal tarım teknikleri kapsamında, ürün verimliliğinin artması için arılı tarım da teşvik ediliyor.