Ekonomi İtalyanlar 4 milyar dolarlık otoyol ihalesini gözlüyor

İtalyanlar 4 milyar dolarlık otoyol ihalesini gözlüyor

24.09.2010 - 01:27 | Son Güncellenme:

Pirelli’nin Türkiye’deki 50. yılını kutladığı Çırağan’daki gala yemeğindeyiz

İtalyanlar 4 milyar dolarlık otoyol ihalesini gözlüyor

İş dünyasının önde gelen isimlerinin buluştuğu gecede, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Ferzan Özpetek ve Hande Kumru Çağan ilk etapta gözüme çarpan konuklar. Gecede konser veren Sezen Aksu konukları selamlayıp, Güler Sabancı’ya sarıldıktan sonra sahneye çıkıyor. Gecenin sürprizi Pirelli’nin Başkanı Marco Tronchetti Provera’dan geliyor. Provera Formula 1’in bütün dünyadaki lastiklerinin artık Türkiye’de üretileceğini söylüyor. Haberi Türk Pirelli’nin Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ar şu sözlerle anlamlandırıyor: “Bu, Pirelli’nin Türk sanayine duyduğu güveni gösteriyor. Bu yılda 50 bin lastik, 50 milyon euro ihracat anlamına geliyor”
Garanti Yatırım İcra Kurulu Başkanı Metin Ar aynı zamanda Türkiye’deki İtalyan yatırımlarına yaptığı danışmanlıklarla tanınan duayen bir finansçı. Ar, bugüne kadar Türkiye’ye 1.5 milyar doların üzerinde sermaye girişine aracılık etti. Metin Ar’a İtalyanların yeni yatırımlarını soruyorum: “Var, İtalyan Atlantia grubunun alt şirketi Autostade 3 - 4 milyar dolarlık otoyol özelleştirmesine talip. İtalyanların rakipleri İspanyollar, Portekizler, Fransızlar ve Avusturyalılar olacak gibi görünüyor.”

Haberin Devamı

Erdoğan’la Berlusconi’yi tanıştıran İtalyan da masadaydı
İtalyan tarafından geceye katılım üst düzeydeydi. Konuklar arasında Egemen Bağış’ın yakın arkadaşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi dostluğunun mimarı İtalyan milletvekili Valentino Valentini de vardı. Berlusconi’nin danışmanı olarak tanınan Valentini, Türkiye’yi Bağış sayesinde tanıdığını, ülkenin potansiyelinin çok büyük olduğunu söylüyor. Avukat Lale Cander, Bülent Eczacıbaşı’nın da olduğu masada söz Türkiye’nin büyümesine geliyor. Güler Sabancı her tür talihsiz dış koşula karşın Türkiye’nin kaza yapmadan yoluna başarıyla devam ettiğini söylüyor. Saban-cı’nın büyüme tahmini yüzde 6.5. Egemen Bağış oran vermiyor, “Ama göreceksiniz bunun da üstünde bir büyüme gelecektir” diyor.