Ekonomi İzlenebilir gıda dönemi başlıyor

İzlenebilir gıda dönemi başlıyor

20.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, OYAK Gıda, Tarım ve Hayvancılık şirketlerinden HEKTAŞ’ın geliştirdiği İzlenebilir Güvenli Gıda Platformu projesini Türkiye’de ilk uygulayan market oldu.

İzlenebilir gıda dönemi başlıyor

CarrefourSA, reyonlarında bulunan sebzelerin izlenebilir, güvenilebilir ve sürekli olarak belli bir standartta yetişmesini sağlayan HEKTAŞ İzlenebilir Güvenli Gıda Platformu ile gıdada güvenli alışveriş dönemini başlattı.

Haberin Devamı

Uygulama ile CarrefourSA müşterileri, reyonlardaki sebze ürünlerinin üzerinde yer alan QR Kod sayesinde o ürüne dair üretici bilgisi, yer, zaman ve yetiştirilme şartları ile akredite olmuş kuruluşlardan alınan tüm kalıntı analizlerine anlık olarak ulaşabilecekler. İş birliği kapsamında ilk ürünler, CarrefourSA’nın İstinye Hiper, Fulya Hiper, Metropol Hiper, Anadoluhisarı Gurme ve MKM Gurme marketlerinde müşterilerle buluştu.

Müşteriler istiyor

CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, “Araştırmalara baktığımızda müşterilerin yüzde 87’si, aldığı ürünlerin üretim yerini öğrenmek istiyor. Platforma üye olarak misyonumuz olan doğrusu kavramını müşterilerimize deneyimletme sözümüzü yerine getirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

OYAK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Grup Başkanı ve HEKTAŞ Genel Müdürü Levent Ortakçıer ise, “Bu projemizle üreticilerin daha verimli üretim yapmalarına yönelik yapay zekâ destekli akıllı tarım teknolojileri üzerine sistemler geliştirirken, gıda güvenliğine dikkat çekerek, tüketicilerin tarımsal okuryazarlığını artırmak amacıyla, blockchain teknolojisini de kullanıyoruz” dedi.