Ekonomi İzmir’e rüya yatırım

İzmir’e rüya yatırım

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Doğuş Grubu yatırımlarından d.ream’in İstanbul’daki yeme-içme markası “bomontiada” Türkerler Holding’in İzmir’deki projesi “Mahall Bomonti” yerleşkesinde de hayat bulacak.

İzmir’e rüya yatırım

Enerjiden sağlığa; inşaattan doğalgaza kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Türkerler Holding’in İzmir’deki en büyük gayrimenkul yatırımı Mahall Bomonti İzmir projesinde dünyaca ünlü yeme-içme markalarını bünyesinde barındıran Doğuş Grubu iştiraki d.ream ile ortaklığa imza attı. Buna göre, d.ream’in konsept mekanı bomontiada, İstanbul’dan sonra ilk defa Mahall Bomonti İzmir’de hayat bulacak. 2018’in son çeyreğinde kapılarını açacak bomontiada’nın şehrin sosyal ve kültürel alışkanlıklarına yepyeni bir boyut getirmesi bekleniyor. Konuyla ilgili İzmir’de bir toplantı düzenlenirken, Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker ile Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ortaklık imzalarını attı.

Haberin Devamı

Bomonti arazisi

1912 yılında Bomonti Ailesi tarafından kurulan bira fabrikası arazisinde yer alan projede, tarihi alanlar korunarak İzmirlilerin sosyal ve kültürel hayatına katılıyor. Proje 45 bin metrekare arazi üzerinde toplam 1100 adet konut, ofis ve ticari alan ile orkestra çukuru bulunan bir opera ve tiyatro salonuna da sahip.

Projede yer alacak bomontiada ise İstanbul bomontiada projesinin benzeri olarak hayata geçecek. Proje içerisinde yer alan birbirinden farklı restoran ve kafelerin yanı sıra yerli-yabancı sanatçıların konserleriyle yıl boyunca festival ve etkinliklere ev sahipliği yapan Babylon da yine Mahall Bomonti İzmir bünyesinde İzmirlilerle buluşacak.

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, işbirliğinin bölgeye hatta Türkiye’ye önemli bir değer katacağını dile getirirken, “Mahall Bomonti İzmir’in bu iş birliğiyle kentin en hareketli, en renkli, en coşkulu mekânı olacağına eminim” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’e rüya yatırım

12 ülke 170 lokasyon

d.ream’in, 2012 yılında kurulduktan 6 yıl sonra yeme içme sektörünün en büyük Türk şirketi olma başarısını gösterdiğine işaret eden Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, d.ream’in hayata geçirdiği markalar ve uluslararası ortaklıkları ile 12 ülkede, 170’e yakın lokasyonda yaklaşık 8 bin 500 çalışanıyla yeme, içme ve eğlence sektöründe standartları en üst seviyeye taşıdığını söyledi.

Birlikte yeni işler

Şahenk, “Türk turizmine ve misafirlerimize dünya markalarını getirmek, Türk mutfağı ve misafirperverliğini de dünyada tanıtmak için çalışıyoruz. bomontiada da d.ream’in en önemli markalarından biri. Türkerler Holding aracılığı ile İstanbul’un yeme içme ve kültür-sanat alanındaki bu değerli markasını İzmir’de de hayata geçirecek olmaktan son derece mutluyuz.

Gerek Mahall Bomonti İzmir’in, gerekse markalarımız, The Populist, Monochrome ve Babylon’un yanı sıra ilk kez burada kapılarını açacak yepyeni konseptlerimizin İzmir’in çehresine daha da keyif ve kalite katacağına inanıyor, Doğuş ve Türkerler Grupları olarak birlikte daha çok güzel işlere imza atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.