Ekonomi İZMİR’E YATIRIM TÜRKİYE’YE YATIRIM

İZMİR’E YATIRIM TÜRKİYE’YE YATIRIM

09.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in 2023 yılında İstanbul’dan sonra en büyük katma değeri üreten ‘ikinci şehir’ olacağını belirten Bakan Binali Yıldırım, “Hedefimiz, 34 İstanbul 35 İzmir. İzmir’e yatırım Türkiye’ye yatırımdır” diye konuştu

İZMİR’E YATIRIM TÜRKİYE’YE YATIRIM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in son yıllarda en hızlı büyüyen 4 ilden ikincisi olduğunu belirterek, “İzmir bundan sonra kalkınma sürecini daha da hızlandıracak. Hedefimiz; 34 İstanbul, 35 İzmir. İstanbul’dan sonra en büyük katma değer sağlayacak il İzmir olacak. 2023 hedefi bu. İzmir’e yatırım, Türkiye’ye yatırım, dolayısıyla geleceğe yatırımdır” dedi.
Bakan Yıldırım, Milliyet Gazetesi’nin 10’uncusunu düzenlediği “Geleceğe yatırım, Türkiye’ye yatırım” konulu toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

‘Babayiğit olmak lazım’
Yıldırım, internet üzerinden Milliyet.TV’de canlı yayınlanan toplantıda, “İzmir’in gündemindeki projeleri tek tek gerçekleştiriyoruz. ‘35 İzmir’e 35 proje’ diye yola çıktık. 14’üne fiilen başladık. Diğerlerinin hazırlık çalışmaları devam ediyor” dedi.
Yıldırım, İzmir’in Türkiye için üreten ve birçok Anadolu ilini destekleyen bir il olduğunu belirterek, “İhtiyacından fazla katma değer üreten illerin sayısı, ülke genelinde 11-12’yi geçmez” diye konuştu. İzmir’de yatırım yapmak için ‘babayiğit olmak’ gerektiğini kaydeden Bakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:
“İzmir’de proje yapmak dile kolay. Babayiğit olmak lazım. Bir proje ortaya atıldığında nasıl olmaz konuşuluyor. Bu anlayış artık İzmir’de yavaş yavaş değişiyor. Daha olumlu yaklaşımları görüyoruz. Bu da yatırımcılara cesaret veriyor. İzmir o nedenle en hızlı büyüyen iller arasında.”

Haberin Devamı

‘Expo 2020 heyecan yarattı’
Yıldırım, İzmir’in Expo adaylığının heyecan yarattığını belirterek, “10 milyonun yaşadığı 8 kenti doğrudan ilgilendiren bir proje. Devletin en tepesinden bölge milletvekillerine yerel yöneticilere varıncaya kadar herkes destekliyor. Seneye bu vakit sonuç belli olacak. Biz Expo’yu 6 aylık ticari organizasyon olarak görmüyoruz” dedi.

Afrika seviyesinden...
İletişimde 2005’te serbestleşme sürecini başlattıklarını da hatırlatan Yıldırım, şöyle dedi:
“Afrika seviyesinden aldık bugün Avrupa’nın 5 ülkesi arasına koyduk. Türkiye’de üçüncü nesil hız Avrupa ve ABD’den çok yüksektir. Burada internet üzerinden canlı yayın yapılabiliyorsa bu iletişim yatırımlarının bir sonucudur. Bu yayını, Hakkari ve Iğdır’da da yapabilirsiniz. Bölge ayrımı yapmadık. Türkiye’nin her köşesine hizmetin eşit olarak götürülmesi için her türlü imkanı kullandık. İletişimde serbestleşme yapınca doğuya hizmet götürmenin kârı yok. Kâr etmeyen işte özel sektör olmaz. Zararı göze alarak iş yapan devlettir ve devlette de bunu yapmak zorundadır. Biz de devletin kasasından yapmadık. Evrensel hizmet fonundan karşıladık. Bütün işletmelerin hasılatlarından pay alıyoruz, bu fonla gerekli iletişim yatırımlarını yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Yalan dünyadan sanal dünyaya!

Bakan Binali Yıldırım, 21 ilde açılan çağrı merkezlerinde 63 bin kişinin çalıştığını, sadece İzmir’de 3 bin kişinin istihdam edildiğini belirterek, “Dijital arşiv kurduk. Şirketlerin hafızası cepteki hafıza kartına sığdırılır hale geldi. e-devlet kapısını 2008 yılında açtık. Günde 14 milyon vatandaşımız yararlanıyor. Kullanıcıların 560 bini, 65 yaşın üzerinde. Türk insanının değişime gelişime ne kadar açık olduğunu en iyi şekilde gösteren bir örnek. Eskiden yalan dünya deyip geçiyorduk. Şimdi sanal dünya deyip geçemiyoruz. Sanal dünya olmadan adım atamayacak durumdayız” dedi.

Milliyet ‘çıkarma’ yaptı

Milliyet tarafından Swissotel Grand Efes’te düzenlenen toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, ekonomi ve sanayi alanında örgütlü meslek kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı katıldı.
Milliyet Gazetesi, İzmir toplantısına yönetim ve yazar kadrosuyla yoğun katılım sağladı.
Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Milliyet Başyazarı Güneri Civaoğlu, Milliyet yazarları Güngör Uras, Yaman Törüner, Meral Tamer, Fuat Keyman, Pelin Batu, Fatoş Karahasan, Mehmet Tezkan, Ekonomi Servisi Müdürü Şükrü Andaç ve Milliyet Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Türkmen katıldılar.

Haberin Devamı

‘En büyük yatırımlarımız İzmir ve çevresinde’

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, İzmir’e ilk yatırımı 1971 yılında yaptığını belirterek, “İzmirliler beni Milangaz’ın sahibi olarak tanır. O gün bugündür de Demirören Ailesi’nin en büyük yatırımları İzmir ve Ege bölgesindedir. Burada birçok sanayi kuruluşumuz var. Ağır sanayi yatırımlarımız da burada” dedi. Erdoğan Demirören, toplantının kapanış konuşmasını yaptı.
İzmir’in sevgi dolu bir şehir olduğunu vurgulayan Demirören, “İzmir’de hep sevgi gördüm ben. Bu sevgiyi hep beraber inşallah çocuklarımıza devrederiz. Hayat çabuk geçiyor. Onların da bu hayatı boşuna geçirmeden, el ele vererek, birlik içerisinde İzmir’in güzelliklerine katkıda bulunmalarını diliyorum. Toplantımıza şeref veren herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım” diye konuştu.
Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, toplantıya yoğun ilgi gösteren İzmirlilere teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Türkiye’ye Yatırım Geleceğe Yatırım toplantılarımıza ilk kez Erdoğan Demirören de katılarak bizi onurlandırdı. İzmir’i çok sevdiği için burada.”

Haberin Devamı

Yıldırım: Ömrünü sanayiye adayan Demirören’e teşekkür ediyorum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İzmir’in geleceğe hazırlanmasını amaç edinmiş ve bu amaçla daha önce Anadolu’nun birçok illerinde de böyle ortak akıl toplantılarını gerçekleştiren Milliyet Gazetesi’ne ve onun yöneticilerine, ömrünü Türk sanayisinin gelişmesine adamış, 61 yıldır, biz daha dünyada yokken, ‘Türkiye için ben ne yapabilirim ne üretebilirim’ diye yola çıkan, adeta tırnaklarıyla kazıyarak bugüne gelen saygın işadamı Erdoğan Demirören’e bugünkü toplantı için teşekkür ediyorum ve İzmir’e hoşgeldiniz diyorum” dedi.

İZMİR’E YATIRIM TÜRKİYE’YE YATIRIM

Cumhuriyet kuşağına yön veren bir kent...

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, İzmir’in özelliklerinin saymakla bitmeyeceğini vurgulayarak, “Bütün Cumhuriyet kuşağına yön veren, Mustafa Kemal’in, milli mücadelenin, Kurtuluş Savaşı’nın ve demokrasinin sembol kenti, bu değerler üzerindeki ağırlığını her zaman koruyacaktır. İzmir iş dünyasının görüş ve önerileri gelecekte Milliyet’i tasarlarken bize yön gösterecektir” dedi.
Sazak, konuşmasına şöyle devam etti: “Milliyet ile yeni dönem diyoruz. Gazetenin Demirören ailesiyle yeniden hayat bulduğu yeni Milliyet’te daha çok toplum temelli, yurttaş gazeteciliği diyebileceğimiz, halka dönük sorunları yerinde görüp saptayan ve çözüm bulabilen bir gazetecilik anlayışı içindeyiz.”
İnternetten ‘canlı yayın’
Milliyet’in yayıncılıkta bir model olduğunu vurgulayan Sazak, şunları kaydetti: “Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bilişim ve teknolojide önemli öngörülerde bulundu. Biz de Milliyet olarak kendimizi yeni çağa uyumlu hale getiriyoruz. Bunun bir bölümünün temellerini atmış, bir kısmını da gerçekleştirmiş durumdayız. Milliyet, Türkiye’de internette ilk yayına geçen gazeteydi. Hiç unutmam ilk gün tıklanma adedi 17 bindi. Bugün günlük 2.5 tekil kullanıcı ile birinciyiz. Çok büyük bir erişim ağına sahibiz. Aynı şekilde Milliyet TV ile yeni bir döneme başladık. İleride, bütün yazılı basının

İZMİR’E YATIRIM TÜRKİYE’YE YATIRIM

internete, telefona sığabileceği bir dönemde, daha ciddi içerik üreten, daha enformatik bilgiye dayalı bir model kurmaktan yanayız.”

Vali Kıraç: 38 milyon kişi ağırlamaya hazırlanıyoruz

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir’in Expo 2020 adaylığına dikkat çekerek, “İzmir, bir dünya buluşmasına hazırlanıyor.

18 milyonu yabancı, 20 milyonu yerli 38 milyon insanı ağırlamaya hazırlanıyoruz. İzmir, yapmak istediklerine Expo çıtası koydu” dedi. Kıraç, şunları söyledi:
“Expo’yu alma gayreti içersindeyiz. İzmir’in bu projesine herkes çok büyük destek veriyor. Kanun ve yönetmeliklerimiz çok hızlı hazırlandı. Bütçemiz çok çabuk çıktı. İzmir bir dünya şehri. Sağlık temalı bir Expo’yu seçtik çünkü İzmir sağlıkta büyük bir dönüşüm dönemi içine girdi. Yılda 500 milyon ameliyatın yapıldığı bir şehiriz. Tıp altyapımız çok güçlü.”
İzmir’in turizmden aldığı payın yüzde 4 seviyesinde olduğunu kaydeden Kıraç, şöyle konuştu:
“Türkiye’deki turizm tesislerinin yüzde 40’ı İzmir’de olmasına rağmen turizmden yeterince pay alamıyoruz. Özellikle termal kaynaklardan faydalanmak açısından Avrupa’dan gelen turistlerin sayısını artırmanın yollarını arayıp bulmalıyız. Ulaşım ve iletişim altyapımız çok iyi. Bu altyapıyı turizm açısından değerlendirmeliyiz.”

İzmir toplantısı büyük ilgi gördü

Türkiye’ye Yatırım, Geleceğe Yatırım toplantılarının 10’uncusuna Konak Belediye Başkanı ve eski Çalışma Bakanı Hakan Tartan’la birlikte kentin önde gelen isimleri de katıldı.