Ekonomi ‘İzmir'de dönüşüm hamlesi başlıyor'

‘İzmir'de dönüşüm hamlesi başlıyor'

21.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Alışveriş merkezi, rezidans, konut ve karma proje olarak 12 milyon metrekarelik inşaat yapan ve toplamda 8 milyar dolarlık yatırıma imza atan Turkmall, İzmir'de yeni kentsel dönüşüm ve karma kullanımlı projelere başladığını açıkladı.

‘İzmirde dönüşüm hamlesi başlıyor

EKONOMİ SERVİSİ - Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, sosyal alanları, alışveriş ve modern yaşamı birarada sunacak projeler üzerine yoğunlaştıklarını söyledi. Eyüboğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"İzmir'in kentsel dönüşüm konusunda acilen harekete geçmesi gerek. İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesini 2022 yılında yaşama geçireceğiz. Forum Göztepe markasıyla Esentepe mahallesindeki toplam 200 bin metrekarelik alanda 1 milyar liralık yatırımla kentsel dönüşüm projesi hazırladık. İzmir'de herkes tarafından kabul gören Forum Bornova markasının ardından şimdi de karma bir proje olan Forum Göztepe'yi İzmirlilerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz."

Meydanı, sokağı ve sosyal donatılarıyla yeni bir yaşam merkezi oluşturacaklarını ifade eden Eyüboğlu, şöyle konuştu:

"İzmir'in ihtiyaçlarına cevap verecek, modern mimariye sahip ve sağlam zemin üzerinde kuracağımız projede 1450 konut olacak. Ticari alanlar, ofis alanları sosyalleşebileceğiniz mekanlar, her daire için bir kapalı otopark gibi pek çok özelliği bir arada sunacağız. Forum Göztepe, hem çevre yoluna hem de metroya ve sahile yakın bir konumda olmasıyla ulaşım avantajı da sunuyor. 8 Ocak tarihinde kamuoyunu bilgilendirmek adına önemli bir lansman toplantısı da gerçekleştireceğiz."