Ekonomi ‘Jandarma Dikimevi’ arazisi Emlak Konut’un

‘Jandarma Dikimevi’ arazisi Emlak Konut’un

07.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO, Başakşehir ve Beşiktaş ilçelerinde bulunan 17 adet arsayı toplam 387 milyon 6 bin 440 lira bedelle satın aldı. Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), satın alınan arsaların protokolünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalandığı açıkladı.

‘Jandarma Dikimevi’  arazisi Emlak Konut’un

Jandarma Dikimevi arazisi olarak bilinen Beşiktaş Balmumcu Mecidiye Mahallesi’nde bulunan arsalar, İstanbul’un ünlü arazileri arasında. Mevcut konumu nedeniyle oldukça değerli gösterilen arazilerin yapılacak çalışmalar ardından Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkarılması bekleniyor.

Haberin Devamı

5 yıldır atıl durumdaydı

Emlak Konut GYO, Beşiktaş Mecidiye Mahallesi’nde yer alan toplam 29 bin 760 metrekarelik 16 ayrı parseldeki arsalar için TOKİ’ye 360 milyon lira ödeme yapacak. Şirket bu bedeli 6 eşit taksit ile vadeli ödeyecek. Jandarma Dikimevi olarak askeri arazi statüsünde bulunan parsellerin 5 yıldır atıl durumda olduğu ve satışla yeniden kullanıma açılacağı ifade ediliyor. Bölge imar planı da yenilendi. Yeni imar planı ile arazilerin bir kısmı konut, bir kısmı park, cami ve yol olarak değerlendirilebilecek. Buna göre bölgedeki konutlar en yüksek 5 katlı olabilecek.

Arazilerin değerleme raporuna göre; toplam konut alanı 17 bin 500 metrekare iken, donatı alanları toplamı 12 bin 260 metrekare olarak hesaplandı.

Haberin Devamı

PEŞİN ÖDEME

Emlak Konut Başakşehir İkitelli-1 Mahallesi’nde yer alan 13 bin 502 metrekarelik 1 adet arsa için ise TOKİ’ye 27 milyon 4 bin 540 lira ödeme yapacak. Şirket bu arsayı peşin olarak almak üzere anlaştı. Yine askeri alan vasfındaki arazi, ‘Topçu Atış Sahası’ olarak biliniyor. Arazinin değerleme raporunda, konut imarlı alanın tamanının konut alanı olarak değerlendirilebileceği belirtildi.