Ekonomi Japonlar yatırıma geldi

Japonlar yatırıma geldi

03.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Japon medya devi Nikkei BP, Mutlu Dergi Grubu’nun (MDG) yüzde 80 oranında hissesini satın aldı. Nikkei BP Başkan ve CEO’su Kohei Osada ve MDG kurucusu Zafer Mutlu’nun katılımı ile İstanbul’da düzenlenen ortak basın toplantısı ile duyurulan satın alma neticesinde kurulan yeni şirketin ismi, NIKKEI-Mutlu Dergi Grubu A.Ş. (NIKKEI-MDG) olarak belirlendi. Kohei Osada yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, Zafer Mutlu Başkan ve CEO’su olarak görev alacak. Nikkei BP Yönetim Kurulu Üyesi Toshiyuki Obama da Üst Düzey Başkan Yardımcısı unvanıyla NIKKEI-MDG yönetiminde yer alacak.

Japonlar yatırıma geldi


Platform olacak
Bu anlaşmanın bir diğer önemli tarafını da, bir Japon medya kuruluşunun ilk kez Türkiye’de bir medya kuruluşundan çoğunluk hissesi satın alması oluşturuyor. 76 milyonluk nüfusu ve 10 bin ABD dolarını aşan kişi başına düşen milli geliriyle, özellikle son 10 yıllık dönemde yükselen bir yeni pazar olarak küresel arenada dikkatleri üzerine çeken Türkiye’yi yakından takip eden Japon firmaları, son yıllarda ülkemizdeki yatırım ve ticari faaliyetlerini artırıyorlar.
Nikkei BP Başkan ve CEO’su Kohei Osada, “Türk ekonomisinin büyümesini kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde sürdürmesi öngörülüyor. Burada, özellikle seneler içinde geliştirdiğimiz teknoloji haberleri medyasına yönelik potansiyel bir talebin olduğunu düşünüyoruz. Türkiye aynı zamanda Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya’yı da içerisine alan geniş bir coğrafyadaki pazarlara erişim için bir merkez işlevini üstlenebilecek stratejik bir konumda bulunuyor. NIKKEI-MDG küresel ticaretimizi Türkiye üzerinden geliştirmemizi sağlayacak bir platform olarak görev yapacak” dedi.