Ekonomi Japonya deprem sonrası girdiği resesyonu geride bıraktı

Japonya deprem sonrası girdiği resesyonu geride bıraktı

15.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Japon ekonomisi, 4 çeyrektir ilk kez büyüme göstererek, durgunluktan çıktı. Japon ekonomisi 30 Eylül’de sona eren 3 aylık dönemde yıllık bazda yüzde 6 büyüdü. Bu, son 1.5 yıldır görülen en hızlı büyüme oldu.

Japonya deprem sonrası girdiği resesyonu geride bıraktı

Japonya’nın ekonomik büyüklüğü yaşanan bu büyüme ile 11 Mart’ta yaşanan deprem öncesindeki 543 trilyon Yen seviyesine geri geldi.
Japonya’nın, önde gelen sanayileşmiş ülkeler arasında en hızlı büyümeye ulaşmasında, deprem sonrası bozulan tedarik zincirinin şirketler tarafından onarılmasıyla sağlanan güçlü ihracat ve tüketim rol oynadı. Ekonomi Bakanı Motohisa Furukawa, “Küresel ekonomik toparlanmanın zayıflaması ve Tayland’daki sellerden dolayı Japon ekonomisinin çevresinde giderek sertleşen bir ortam oluşuyor. Ekonominin karşısındaki riskleri izlemeyi sürdüreceğiz” dedi.
Bunun yanısıra Japonya Başbakanı Yoshihiko Noda, Avrupa’nın yatırımcı güvenini geri kazanabileceğini göstermesi halinde Japonya’nın Avrupa’ya yardım etmeye devam edeceğini bildirdi. Krizin tüm dünya için sonuçları olacağına işaret eden Noda, “Avrupa’nın, üzerinde anlaşılan geniş kapsamlı paketi uygulaması ve krizin üstesinden geleceğini kanıtlaması halinde gereken katkıyı sağlamaya hazırız” dedi.