Ekonomi Kadın girişimcilere ihracat koçu geliyor

Kadın girişimcilere ihracat koçu geliyor

08.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanlığı, ihracat deneyimi bulunan kadınlar ile yeni ihracata başlayacak kadın girişimcileri buluşturacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Kadın girişimcilere ihracat koçu geliyor

 

ÖNDER YILMAZ Ankara - Bakanlığın İhracat Genel Müdürlüğü Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Dairesi Başkanı Özge Akkız, kadın girişimcilerin uluslararası pazarlara açılması için özel sektörle işbirliği içinde imza attıkları projeleri anlattı. Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu oluşturduklarını belirten Akkız, bu projenin 'mentor' sekmesini ilk kez TBMM'de açıkladı. Kadınlara ihracat koçluğu yapacak yazılım projesini Akkız şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Platform üzerinden kadınlar online olarak birbirleriyle bağlantı kuracak. Mentorlük sekmesinde; daha önce ihracat yapmış kişileri yeni ihracata başlayacak insanlarla irtibatlandırmak, bir mentore 10 girişimci atamak gibi bir fikrimiz var. Yazılımı tamamladık. Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu'na E-Devlet üzerinden giriş yapılıyor. Hangi sektörde, kim, o alanda iştigal ediyor, görülebiliyor."

19 milyon TL hibe

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na sunum yapan Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt da, Türkiye'de 59 bin 764 kooperatif bulunduğunu, bunlardan 1111'inin kadın kooperatifi olduğunu açıkladı.

Bozkurt, kooperatiflere, mal alımlarında 200 bin, hizmet alımında 30 bin, nitelikli personel alımında bir personel için yıllık 51 bin TL destek verdiklerini söyledi. 2021'de 59 ildeki 145 kadın kooperatifinin 157 projesine 19 milyon TL hibe destek ödemesi yapıldığını bildiren Bozkurt, bu yıl hem kooperatif hem de proje ve ödenek sayısında ciddi artış olacağını ifade etti.