Ekonomi Kadın girişimciliğine Türk Telekom’dan dijital katkı

Kadın girişimciliğine Türk Telekom’dan dijital katkı

05.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom “Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay” projesiyle bugüne kadar 5 bin kadına ulaştı

Kadın girişimciliğine Türk Telekom’dan dijital katkı

Türk Telekom, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği “Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay” projesiyle kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek ekonomiye daha aktif katılımını ve kadının toplumdaki yerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Proje kapsamında bugüne kadar 5 bin kadına dijital pazarlama eğitimleri verildi, eğitimlere katılan kadınlar arasından belirlenen 500 kadın tasarım odaklı düşünme atölyelerine dahil oldu, bu kadınlar içinden belirlenen 100 kadına bire bir mentorluk desteği sunuldu.

Kadınlara pazarlama, dijital pazarlama, marka, patent, pazar araştırması, sosyal medya araçları, reklam verme, çevrim içi satış platformları, e-ticaret mevzuatı ve ödeme sistemleri hakkında eğitimler verildi. Bu eğitimlerle girişimci potansiyeli olan kadınlar, dijital platformları etkili kullanma becerilerini artırırken, ürünleri için doğru sosyal medya mecralarının belirlenmesi, hedef kitle seçimi, e-ticaret mevzuatları ve daha etkili pazarlama yöntemleri konularında profesyonelleşti.