Ekonomi Kadın sağlığı için yeni destek paketi

Kadın sağlığı için yeni destek paketi

12.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

DenizBank, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi tarafından kurulan, ‘Kadın Kanserleri Merkezi’ne destek verdi.

Kadın sağlığı için yeni destek paketi

Türkiye’de kadınların en sık karşılaştığı sağlık sorunlarından biri olan meme kanserine karşı ilk etapta 5 bin kadının ücretsiz taramadan geçeceği merkezde, sene içine yayılacak kontroller ile kadınların yaşamlarına sağlıklı bir şekilde devam etmelerine katkı sağlanması hedefleniyor. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Serap Baş, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve sanatçı Gülben Ergen’in katılımlarıyla gerçekleştirilen açılışta, ‘Kadın Kanserlerinde Farkındalık, Erken Teşhis ve Tedavi Seçenekleri’ başlıklı bir seminer düzenlendi.

Haberin Devamı

‘Toplumsal bakış’

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Serap Baş, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nin 27 yıldır hizmet veren tam teşekküllü ve çalışanlarının % 68’nin kadın olduğunu söyledi.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş sağlıklı bir toplum ve güçlü bir geleceğin ancak sağlıklı ve güçlü kadınlarla mümkün olabileceğini söyledi. Ateş, şöyle konuştu:

“Kurulduğumuz ilk günden bu yana, sadece ticari faaliyetlerimiz ile ekonomiye kattığımız değere değil, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda toplumsal yaşama sunabileceklerimize de odaklandık. Kadın Sağlığı Merkezi’ne desteğimiz de bu yaklaşımın bir ürünü. Meme kanseri görülme sıklığının son 20 yılda 2 katından fazla arttığı ve her yıl 25 bin yeni meme kanseri tanısının konulduğu ülkemizde, bu kritik konuyu sahiplenerek kadınlarımıza bu anlamda sosyal fayda oluşturmak üzere yola çıkan bu merkezi desteklemek bizim için çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

‘Geç kalma farkında ol’

Açılışta konuşan sanatçı Gülben Ergen şöyle konuştu:

“Çocuğu mutlu ederseniz, anneyi mutlu edersiniz. Çünkü o çocuk hayata annesini görerek başlıyor. Türkiye ve dünyanın her yerinden kadınlarımız 5 dakikalarını ayırarak sağlık taramasından geçecek ve yarınlara umutla bakabilecek. Bu konuda geç kalmayıp farkında olmak çok önemli. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.“

Yazarlar