Ekonomi Kadınlar İmparatorluğu Ferragamo

Kadınlar İmparatorluğu Ferragamo

22.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en lüks modaevlerinden İtalyan Ferragamo, adeta bir kadınlar imparatorluğu...

Kadınlar İmparatorluğu Ferragamo

Salvatore Ferragamo’nun kurduğu markayı bugüne kadar şekillendiren hep kadınlar oldu. Baba Ferragamo, kızı Fiamma’nın tasarım yeteneğini fark edince 1958 yılında henüz 16 yaşındayken okulu bırakmasını istedi ve Fiamma’nın aralarında ‘Vara’nın da olduğu tasarımları markayı yeni bir boyuta taşıdı.
Baba Ferragamo 1960 yılında ölünce şirketin yönetimi, bugün hâlâ onursal başkanı olan ve her gün şirket merkezine giden Wanda Ferragamo’ya (92) geçti.

Kızkardeşlerin gücü
Kızları Giovanna ve Fulvia da, daha genç kızken ablaları Fiamma’nın izinden giderek Ferragamo tasarımlarına imza koydu. Bu ay, Ferragamo ailesinin kadınları, 1998 yılında ölen Fiamma’yı anmak için hep birlikte New York Times’ın objektifinin karşısına geçti.
Fulvia Ferragamo, “Bugüne kadar tüm kızkardeşler, birbirimizi tamamladık” dedi. Fulvia ve Giovanna, bugün şirketin başkan yardımcıları. Fulvia’nın kızı Angelica Visconti ise markanın İtalya’daki perakende direktörü. Ferragamo ailesi, ‘alev’ anlamına gelen Fiamma için yeni bir çanta koleksiyonunu da piyasa sürdü.