Ekonomi Kadınların ‘STEM’de temsili daha artacak

Kadınların ‘STEM’de temsili daha artacak

25.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Limak Şirketler Grubu’nun, ‘Global Engineer Girls’ (GEG) girişimi kapsamında, kadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla başlattığı proje Kosova’daki ilk mezunlarını verdi. Programı başarıyla tamamlayan 20 Kosovalı genç öğrenci, 100’den fazla ülkede geçerli olan sertifikalarını, başkent Priştine’de düzenlenen mezuniyet töreninde aldı.

Kadınların ‘STEM’de temsili daha artacak

Limak Şirketler Grubu, sekiz yıldır devam eden “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesini ülke sınırlarının dışına taşımaya devam ediyor. Grubun yurt dışında Global Engineer Girls (GEG) girişimiyle sürdürdüğü proje, Kosova’da ilk mezunlarını verdi. Öğrencilerin mezuniyeti nedeniyle düzenlenen törene Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı’nın yanı sıra Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ve proje yetkilileri de katıldı.

Haberin Devamı

Kadınların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarındaki temsilini ve kadın istihdamını artırmayı amaçlayan GEG, sunduğu eğitim, mentörlük ve kariyer fırsatlarıyla genç kadınların mühendislik alanlarında deneyim kazanmalarına ve kariyer yapmalarına imkân sağlıyor. GEG, Kosova’nın yanı sıra Kuveyt, Kuzey Makedonya ve Suudi Arabistan’da da devam ediyor.

Önemli dönüm noktası

Programın yurt dışı mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük

mutluluk duyduğunu belirten Ebru Özdemir, “Global Engineer Girls projemiz Limak’taki vizyonumuz için gerçekten önemli bir dönüm noktası. Mühendislik artık erkeklerin dünyası değil. Limak olarak genç kadınları eğitimlerinde ve kariyerlerinde destekleyerek STEM alanında başarılı olmaları için fırsatlar yaratmaya devam etmeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz” diye konuştu.