Ekonomi Kafa nakli yapan Canavero rüzgârı

Kafa nakli yapan Canavero rüzgârı

06.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenleyeceği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, 6-9 Aralık tarihleri arasında ICC-İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kafa nakli yapan Canavero rüzgârı

Etkinlikte Türkiye’deki inovasyon kültürü ve girişimcilik ruhunun yaygınlaşmasına katkı verecek konuşmacılar arasında; Çin’de bir kadavra üzerinde gerçekleştirdiği kafa nakli operasyonuyla dünyanın dikkatini çeken İtalyan cerrah Prof. Dr. Sergio Canavero da bulunuyor.

Ömrü uzatma çabası

TİM’in Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası olarak düzenlenecek etkinlik, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinlikte, 201 konuşmacı, 4 gün boyunca 19 konferans ile 36 panelde konuşacak.

Etkinliğin en önemli konuşmacıları arasında, Çin’de bir kadavra üzerinde gerçekleştirdiği kafa nakli operasyonu ile dikkatleri üzerine çeken İtalyan cerrah Prof. Dr. Sergio Canavero da bulunuyor.

Çin’de gerçekleştirmeyi planladığı ilk canlı insan kafa nakli operasyonu için gün sayan Canavero, devrim niteliği taşıyacak operasyon ile insan ömrünün uzayacağını ve bedenlerin değişebileceğini ileri sürüyor. Frankenstein lakaplı Prof. Dr. Canavero, operasyon ile ayrıca fiziksel problemleri olan insanlara yeni bir vücut verilebileceğini de vadediyor.

Hayal gücünün sınırlarının olmadığının canlı bir göstergesi olan Canavero, Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda ziyaretçilere projesinin serüvenini anlatacak.

Bitcoin uzmanı da var

Etkinlikte ayrıca robotik ve yapay zeka alanlarında görüşlerine sıkça başvurulan Noel Sharkey, bitcoin başta olmak üzere sanal varlıklar konusunda uzman Jon Matonis ve Wired dergisi editörü David Rowan gibi isimler de konuşma yapacak.

İstanbul’u uluslararası girişimcilik merkezi haline getirerek bu alandaki paydaşları buluşturmayı da hedefleyen Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, yeni girişimlere fırsat sunma amacıyla Born Global İstanbul etkinliğine de ev sahipliği yapacak. Ön değerlendirmede seçilen 60 yerli ve 60 yabancı girişimci, kurulacak Pegasus ve Global sahnelerinde jüri ile yatırımcılara sunum yapacak.

Haberin Devamı