Ekonomi Kağıthane’de projeyi 3’ledi ‘bedava ofis’e devam dedi

Kağıthane’de projeyi 3’ledi ‘bedava ofis’e devam dedi

25.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dap Yapı, Z Ofis ve Bumerang projelerinden sonra Kağıthane’deki ‘İ Ofis’i satışa çıkardı. Ziya Yılmaz, lansmana özel indirimli fiyat belirledikleri projede ‘bedava ofis’ konseptini devam ettirdiklerini söyledi

Kağıthane’de projeyi 3’ledi ‘bedava ofis’e devam dedi

Dap Yapı, ilk markalı konut projelerini ürettiği ilçe olan Kağıthane’yi son dönemde ofis yatırımlarının merkez üssü haline getirdi. Bölgedeki Z Ofis ve Bumerang projelerinden sonra İ Ofis’i devreye sokan Dap Yapı, böylece üçüncü ofis projesine de başlamış oldu.
Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yeni projeyle birlikte bölgedeki ağırlıklarının gittikçe arttığını belirterek,
“Bölgeyi adeta bir Dap Vadisi’ne dönüştürüyoruz. Kağıthane, dünyaca ünlü bilişim firmalarının bulunduğu Silikon Vadisi örneğindeki gibi Dap Vadisi olarak anılmaya başlandı” dedi.

Fabrikanın yerine ofis
İş dünyasına yönelik tüm fonksiyonları eksiksiz şekilde bünyesinde toplayan ofis projelerine bir yenisi daha eklediklerini anlatan Ziya Yılmaz, avantajlı yönetim sistemi ve akıllı yatırım gibi özelliklerin yanında merkezi lokasyonuyla göz dolduran İ Ofis’te, ‘bedava ofis’ konseptini devam ettirdiklerini söyledi.
Kentsel dönüşüm bölgelerinden biri olan Kağıthane’de yükselen İ Ofis’in, eski fabrika alanından geliştirilen bir arazide konumlandığını anlatan Ziya Yılmaz, şunları söyledi:
“Avrupa yakasında ulaşım olanaklarını en yüksek seviyede değerlendirmeye dönük olarak planlan proje, şehrin tam ortasında yer alarak lokasyon avantajı sunuyor. Metrobüs hattına, E-5, TEM ve bağlantı yollarına, köprülere birkaç dakikalık mesafede bulunan İ Ofis’ten Çağlayan Adliyesi’ne yürüyerek gidilebiliyor. Tünel sayesinde Kâğıthane-Taksim arası 5 dakikada alınıyor. Mecidiyeköy, Şişli, Beşiktaş, Zincirlikuyu, Levent, Maslak gibi merkezlere ise kısa sürede ulaşılıyor.”
Dap Yapı’nın her projesinde olduğu gibi kemikleşmiş yatırımcıların daha satışa çıkmadan İ Ofis projesine rağbet gösterdiklerini vurgulayan Yılmaz, “Seçkin firmaların yanı sıra prestijli bir başlangıç yapmak isteyenler tarafından da tercih ediliyoruz. Avukatlar, muhasebeciler, danışmanlar ve diğer serbest meslek gruplarından girişimciler projeye yoğun ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sekreterlik hizmeti verecek

1 otopark katı, 2 mağaza - ofis katı, 1 giriş katı ve 4 ofis katı olmak üzere toplam 8 kattan oluşan projede, büyüklüğü 52-197 metrekarelik 56 adet ofis ile büyüklüğü 43-129 metrekare arasında değişen 13 adet dükkan ve mağazadan oluşan toplam 69 adet bağımsız bölüm bulunuyor.
Profesyonel yönetim ile birlikte her türlü sosyal ve kişisel ihtiyacın karşılanması hedeflenen projede kuaför, market alışverişi, eczane, terzi ve banka gibi ihtiyaçlar giderilebilecek.
Sekreterlik hizmetinden temizliğe, sinema, restoran, uçak bileti rezervasyonundan yabancı dilleri bilen lobi/ asistan ekibine kadar birçok hizmet sunulacak.

Lansmana özel fiyat
Ziya Yılmaz, faizsiz 36 ay vade ile satışa sunulan ofis alanlarının metrekare fiyatının emsallerine kıyasla yüzde 50 düşük olduğu belirterek, “Bölgede metrekare satış fiyatları 5 bin doları bulabiliyor. İ Ofis’in lansman dönemi metrekare fiyatı ise 5 bin lira olarak belirlendi” dedi.

Haberin Devamı

3 milyar TL’lik projeler geliyor

Dap Yapı, 2013’ün son çeyreğinde dört yeni projenin startını vermeye hazırlanıyor. İkisini, Avrupa yakasında Kağıthane’de hayata geçirecek olan şirket, diğer iki proje içinse Asya yakasında Kartal-Maltepe bölgesini seçti. Projelerin lokasyonunun iyi olduğunu ifade Yılmaz, Kağıthane’nin ofis, Kartal-Maltepe’nin ise karma konseptte konumlandırılacağı bilgisini verdi. Projelerin toplam hacmi ise 3 milyar TL’yi bulacak.

200 dönüm arsa aldı devre mülk yapacak

Ağva’da yatırım hareketi başlatan Hektaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve YES Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ekşi, bölgenin en trend tatil yerlerinden biri haline geleceğini ifade ederek, “Ağva, İstanbul’un Bodrum’u olacak” dedi.
Ağva’daki çalışmalarına 3 yıl önce başladığını belirten Yüksek Ekşi, “Ağva’yı görünce aklıma ilk olarak Bodrum geldi. Gerek koyları, gerek doğal yapısı gerek havası ile burası İstanbul’un Bodrum’u olabilirdi” dedi. İstanbul’a yakınlığının Ağva’yı daha iddialı bir hale getirdiğini söyleyen Ekşi, “Karadeniz Otobanı projesinin yakından geçeceğini öğrendikten sonra 3. Köprü’nün de buradan geçeceği açıklandı. Sonrasında bu köprünün Karadeniz Otoyolu’yla birleştirileceği ifade edildi. Ben de bölgedeki çalışmalarıma hız kazandırdım” diye konuştu.

200 dönümlük arazi aldı
200 dönüme yakın bir arazi alarak bölgenin ciddi yatırımcılarından biri olduğunu belirten Ekşi, “Ben bunu yaparken birçok kişi beni tenkit etti. Ancak gelinen noktada yaptığım işin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Şuan belediye Ağva bölgesini İstanbul’un Bodrum’u yapma planını bizzat belediye başkanının ağzından açıkladı” dedi.

Haberin Devamı

GÖÇE KÖYÜ’NE YATIRIM

Şile Belediyesi ile görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Ekşi, şu ifadeleri kullandı:
“En kısa zamanda şartları uygun gördüğümde buraya bir devre mülk konut projesi hazırlamayı düşünüyorum. Ancak benim düşüncem biraz daha farklı. Ben Ağva’da özellikle şehrin stresinden kaçmak isteyen müşterilere yönelik bir proje istiyorum. Bu sebeple Ağva’nın Göçe Köyü bölgesini seçtim. Burada doğa ve deniz iç içe, kendine has güzelliği ile insanların kendilerini özel hissedecekleri alanlar oluşturmak istiyorum.”

Haberin Devamı

TOKİ, 7 ildeki konutların ödeme koşullarını değiştirdi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara’nın yeni uydu kenti Yapracık’ta, 10 bin lira peşin 180 ay vadede cazip ödeme koşulları ile satışa çıkardığı konutlar büyük ilgi görünce, 7 ilde bulunan konutların ödeme koşullarını daha da uygun hale getirme kararı aldı. Buna göre konutlar 6 bin lira peşinat 240 ay vade ve 264 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuldu.
TOKİ, Bursa, Kayseri, Ağrı, Mersin, Samsun, Kırşehir ve Şırnak’ta bulunan 9 projedeki 717 konutun koşullarını değiştirdi. Fiyatları 69 bin lira ile 318 bin lira arasında değişen konutlar, “Ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre, konut seçme ve alma olanağı” ile satılıyor. Satışlar 31 Aralık 2013’a kadar devam edecek.

Konut satışında İstanbul yine birinci oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2013 yılının 9 ayında konut satışları bakımından İstanbul ve Ankara, diğer illere büyük fark attı.
Söz konusu dönemde Türkiye’nin nüfusu en fazla olan kenti İstanbul’da 174 bin 835 konut satılırken, bu rakam Başkent Ankara’da 105 bin 272 olarak gerçekleşti. İzmir’de ise aynı dönemde 54 bin 719 konut satıldı, Adana ve Mersin’de 40 bin 471 konut yeni sahibini buldu.

En az satış Hakkari’de
Bu dönemde en az konut satışı yapılan iller ise toplam 913 ile Hakkari, Ardahan, Bayburt, Bingöl ve Şırnak olurken, Muş, Gümüşhane, Iğdır ve Bitlis’te toplam 2 bin 253 konut satıldı.
Türkiye genelinde 2013 yılının 3. çeyreğinde ise 293 bin 318 konut satıldı. Buna göre, konut satışlarında İstanbul 54 bin 34 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 34 bin 269 konut satışı ile Ankara, 17 bin 940 konut satışı (ile İzmir izledi. Aynı çeyrekte, en az satış ise 24 konut ile Hakkari’de gerçekleşti. Konut satışının en düşük olduğu diğer iller ve satış sayıları sırasıyla 75 konut ile Ardahan ve 92 konut ile Bingöl oldu.

Haberin Devamı

Adalar manzaralı projede ödemeyi 18 ay erteliyor

FerYapı’nın Kartal’da yükselen Mai Residence projesi, rezidans bloğundaki ev ve ev-ofis alanları ile dikkat çekerken konut bloğu ile farklı bir alternatif sunuyor.
Mai’nin daha büyük metrekareleri tercih edenlere yönelik tasarlanan konut bloğuise, tamamı adalar manzaralı geniş balkonlarıyla beğeni topluyor. Projenin her dairesinde 5 ile 18 metrekare arasında değişen balkonlara ve alt katlardaki dairelerde geniş kat bahçelerine yer veriliyor.
Mai Residence’ın 15 katlı, ister ev ister ev-ofis olarak kullanabilecek E-5 cepheli bloğunda stüdyodan 2+1’e kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Projenin 28 katlı konut bloğunda ise adalar manzarası sunuluyor. Birleştirilebilir modüler yapısı sunan konut bloğunda, 1+1’den 3+1’e kadar daireler bulunuyor.
Farklı ödeme koşullarının sağlandığı Mai Residence’ta daireler 18 ay sonra ödeme imkânı ve yüzde 1 KDV fırsatı ile sunuluyor.
Sosyal alanlarıyla da dikkat çeken projenin rezidans bloğunda her katta özel kat bahçeleri, çatı katında vip lounge ve toplantı salonu, multimedya, seminer odasına yer veriliyor.
Projenin Aralık 2014’te teslim edilmesi planlanıyor.

Boğaz manzaralı proje aralıkta teslim edilecek

Önümüzdeki Aralık ayında teslimlerin yapılacağı Qent İstinye’deki dairelerin büyük bir bölümü Boğaz’ı görüyor. İstinye Yokuşu’nda hayata geçirilen Qent İstinye projesi 21 konuttan meydana geliyor. Butik tarzda inşa edilen Qent İstinye projesi 3 blok halinde tasarlandı. Toya Yapı ve Dilek Gayrimenkul ortaklığı imzası taşıyan projenin tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık’a ait. 4+1’e kadar farklı konut tiplerinin bulunduğu projede modüler mutfak sistemi uygulanıyor.
500 metrekarelik sosyal tesisi bulunan Qent İstinye projesinde açık-kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, hamam, lounge alanı bulunuyor.

Kurtköy’de % 30’unu lansman öncesi sattı

Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı ortaklığı proje inşa etmeye devam ediyor. Kurtköy’ü kendilerine üs seçen ortaklık bölgede hayata geçirdiği W Bahçe’nin ardından ikinci projesi W Roof’u satışa sunmaya hazırlanıyor. Kasım ayında lansmanı yapılacak W Roof’ta yer alan dairelerin yüzde 30’unun satışı şimdiden gerçekleştirildi.
Yapılan açıklamada, “Kurtköy’ün tamamını verseler proje üretir ve satarız. Burada toplam 7 projede 400 bin metrekarelik inşaat yapmayı planlıyoruz” denildi. W Bahçe projesinde bahçe konseptini ön plana çıkartan Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı Ortaklığı, W Roof’ta ise balkon keyfini konut alıcısıyla buluşturmayı hedefliyor.

İki design group’a Libya’dan ödül geldi

Eylül ayı sonunda Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde dört farklı projesiyle altı ödül alan iki design group, bu kez Libya’da projelendirilen Bingazi Tatweer AVM ile Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde ‘Afrika’nın En İyi Alışveriş Merkezi Mimarisi’ ödülünü kazandı.
Emaar Square, Vadi İstanbul, Eclips, Spine Tower gibi büyük projelere imza atan ve Murat Kader ve Sema Eser Özsaruhan’ın sahip olduğu iki design group mimarlık şirketinin kurucu ortağı Murat Kader ödül sonrası yaptığı açıklamada, “Bu yıl bizim için hem proje hem de ödül bakımından son derece verimli ve yoğun geçti. Uzun bir süre emek verdiğiniz projelerin ödüllere layık görülmesi son derece sevindirici” dedi.

Halkalı’da % 1 peşinle dairelerin satışı sürüyor

Yüzde 1 peşinatla satışa sunulan Halkalı’daki Elitistpark’ta kalan son dairelerin satışı devam ediyor. Kişi başı 20 metrekare yeşil alanı olan projenin öne çıkan özelliği ise meyve bahçeleri. Yaklaşık 6 bin 500 metrekare üzerine yayılan projenin 4 bin 900 metrekaresi tamamen yeşil alana ayrıldı. Projede 3 bin civarında bodur bitki ve ağaç bulunuyor.
Şehir plancısı İsmail Günal ve mimar Yusuf Aydın tarafından 2007 yılında kurulan Yapı Türk’ün ilk projesi olan Elitistpark Konutları’nda, sauna, hamam, fitness salonu, açık spor alanlarına yer veriliyor.