Ekonomi Kalbe, şekere ve kansere sigorta

Kalbe, şekere ve kansere sigorta

09.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı obeziteyle mücadele programı kapsamında beslenme ve fiziksel aktivite konularında olumlu davranışların geliştirilmesi için sağlık sistemi güçlendiriliyor

Kalbe, şekere ve kansere sigorta

Bu amaçla kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, obezite ve kanser gibi beslenme ile ilişkili önlenebilir, kaçınılabilir ve tedavi edilebilir hastalıklar için bütün toplumu kapsayıcı sağlık sigortası oluşturulacak.

Eylülde ele alınacak
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım, yaptığı açıklamada, bu ay başında Viyana’da düzenlenen “Beslenme ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bakanlar Konferansı”nda oluşturulan deklarasyonun üye ülkelerin görüşleriyle tamamlanarak imzalandığını belirtti.
Yardım, deklarasyonun 16-19 Eylül tarihlerinde İzmir’de yapılacak 63. Avrupa Bölge (RC63) toplantısında karar olarak ele alınacağını bildirdi. Yardım, 16 maddeden oluşan “Viyana Deklarasyonu”nun, “Sağlık 2020” çerçevesinde belirlenen 5 eylem başlığında uygulanacak aktiviteleri öngördüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

Beslenme durumu araştırılacak
Obeziteyle mücadele programı kapsamında, özellikle sağlıksız diyetler ve hareketsiz yaşam, besin yetersizlikleri ve yetersiz beslenme önlenecek; sağlıklı beslenme çevreleri oluşturularak risk faktörlerine maruziyet azaltılacak.
Çocuklar, gebeler, engelliler, yaşlılar ve kötü beslenenler daha korunmasız oldukları için gebelik öncesinden başlayarak gebelik ve erken çocukluk döneminde, ergenlik ve yetişkinlikte, yaşam boyu sağlıklı ve dengeli beslenme desteklenecek. “Sağlık 2020” hedeflerinin başarılabilmesi için ulusal beslenme politikaları güçlendirilecek, toplumun beslenme durumu sürekli araştırılacak.