Ekonomi Kambiyo nedir, muamele vergisi ne kadar oldu? Altında kambiyo vergisi var mı?

Kambiyo nedir, muamele vergisi ne kadar oldu? Altında kambiyo vergisi var mı?

30.09.2020 - 09:42 | Son Güncellenme:

Kambiyo nedir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 24 Mayıs 2020'den bu yana yüzde 1 olarak uygulanan BSMV, yeniden binde 2 olarak belirlendi. Peki Kambiyo nedir, muamele vergisi düşürüldü mü, altın ve döviz'de kambiyo vergisi düşürüldü mü?

Kambiyo nedir, muamele vergisi ne kadar oldu Altında kambiyo vergisi var mı

Kambiyo nedir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 24 Mayıs 2020'den bu yana yüzde 1 olarak uygulanan BSMV, yeniden binde 2 olarak belirlendi. Kararın açıklanmasının ardından vatandaşlar Kambiyo nedir, muamele vergisi ne kadar oldu? Döviz ve Altında kambiyo vergisi düşürüldü mü sorularına yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Haberin Devamı

Kambiyo işlemlerinde uygulanan Banka Sigorta ve Muameleleri Vergisi (BSMV) oranı yüzde 1'den binde 2'ye düşürüldü.

Buna göre, kambiyo satış muamelelerinde 24 Mayıs 2020'den bu yana yüzde 1 olarak uygulanan BSMV, yeniden binde 2 olarak belirlendi.

Böylece dengelenme döneminde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın sürecine özgü devreye alınan finansal tedbirler kademeli olarak kaldırılıyor.

Yeni dengelenme süreciyle birlikte döviz ve altın işlemelerinde vergi oranı bugünden itibaren binde 2 olarak uygulanacak.

KAMBİYO NEDİR?

Kambiyo, para ya da para yerine geçen belgelerin değiştirilmesi işlemidir. Para alım ve satımı ile ilgili işlemleri kapsar. Kambiyo senedi ise, kıymetli evrakın tüm özelliklerini taşıyan ve kıymetli evrak için yukarıda yapılan açıklamaların tümünü içeren ve uygulamada en yaygın olarak kullanılan kıymetli evrak çeşididir. Kanunen emre yazılı olarak düzenlenen,içerdikleri hak bakımından mutlaka bir para alacağını konu edinen, ekonomik alanda çok işlem ve etki gören önemlerine binaen Türk Ticaret Kanunu’nda özel olarak düzenlenmiştir. Bunun yanında Kambiyo İktisat literatüründe "döviz","efektif" anlamlarında da kullanılmaktadır.