Ekonomi Kampanya ses getirdi 1+1 daireler tükendi

Kampanya ses getirdi 1+1 daireler tükendi

15.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinpaş Yapı’nın, İstanbul’un değer kazanacak bölgelerinden biri olan Sultanbeyli’de yükselen Liva projesindeki son kampanyası çok ses getirdi.

Kampanya ses getirdi 1+1 daireler tükendi

Günde 33 TL’ye, dekorasyonlu ev sahibi olma fırsatı sunan Liva Turkuaz’da yoğun talep gören 1+1 daireler tükendi. 2+1 evlerin satışı günde 61 TL’ye, 3+1 evlerin satışı ise günde 76 TL’ye devam ediyor. Türkiye’de ilk defa, uzun vadeli ödeme kolaylığı sağlayan mortgage sistemiyle satışa sunulan Liva Turkuaz projesi, konut sahibi olmak isteyenleri bütçesini zorlamadan hayallerindeki evle buluşturuyor.
İlk etabının teslimlerine eylül ayında başlanan projede yaşam başladı. Sınırlı sayıda konut seçenekleriyle hemen teslim avantajı 2+1 ve 3+1 daireler için devam ediyor. Projenin 2. etabında gölet ve peyzaja hakim panoramik manzaralı konutlardan daire seçme ve ilk satın alma avantajı sunuluyor.

Hobi akademisi var
Uygun ödeme koşulları ve kolay ulaşımın yanı sıra sunduğu sosyal imkânlar ile dikkat çeken Liva, Sinpaş Yapı’nın ilk defa bu projesinde hayata geçireceği ‘Hobi Akademisi’ne de ev sahipliği yapıyor. Çocukların evlerinin yanı başında güvenle gidebilecekleri, anne babaların ise arkadaşlarıyla keyifle vakit geçireceği bir sosyal alan olarak konumlanan Liva Hobi Akademisi’nde hem yetişkinler hem de gençler için yabancı dil eğitimleri, spor, resim ve Özgür Şef ve ekibinin yönetiminde yemek kursları verilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

18 bin m2 yeşil alan
Hobi Akademisi’nin yanı sıra projede yüzme havuzları, squash salonu, Türk hamamı, sauna, kafeler ve kış bahçeleri, çocuk oyun alanları, biyolojik gölet gibi sosyal alanlara da yer veriliyor. Toplam 17 bin 600 metrekarelik yeşil alan ve 4.700 metrekarelik biyolojik göletin yer aldığı projenin, birinci etabı Liva İstanbul’da 349 konut, 2. Etabı Liva Turkuaz’da 474 konut bulunuyor. Konutların metrekaresinin 53 ile 214 metrekare arasında değiştiği projede, konut tipleri 1+1’den 4+1’e kadar farklılık gösteriyor. Liva İstanbul’daki projeler Mart 2014’te teslim edilecek.

ERDEM İPEKÇİ GAYRİMENKULE ‘EĞLENCE’ KATACAK
Eğlence sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Erdem İpekçi gayrimenkul sektörüne giriyor. Life Group Entertaintment markasıyla farklı işletmeleri bünyesinde bulunduran Erdem İpekçi, lüks gayrimenkul projelerinden toplu alım yaparak bunları yabancılara satacak. Erdem İpekçi, Türk yatırımcılara ise özel kampanya yaparak ev alan genç çiftlerin lüks düğünlerini hediye olarak vermeyi planlıyor.
Gayrimenkulün son dönemlerde yükselen bir ivme kazandığını ifade eden Erdem İpekçi, özellikle mütekabiliyet yasasıyla birlikte yabancıların talebinin de arttığını söyledi. Bu noktada farklı bir stratejiyle sektöre adım atmak istediğini ifade eden Erdem İpekçi, “Gayrimenkul sektörüne yeni bir açılım getireceğiz. Yabancıların ve özellikle Körfez’deki yatırımcıların ilgisini çekebileceğini düşündüğümüz A Plus projelerden toplu alımlar yapacağız. Ayrıca liveinturkey.com internet sitesiyle poroje tanıtımı yapacağız” dedi.

Yeni şirket kurdu
İpekçi, yeni organizasyonu yeni kurdukları Gökkubbe Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım şirketiyle hayata geçireceklerini belirterek, “Farklı ülkelerde yapılanmaya gideceğiz. İstanbul, Bursa, Sapanca, Yalova, Karadeniz, Trakya ve sahil kesimindeki projelerden alımlar yaparak bunları yabancılara satacağız. İstanbul’da ise özel bir ofis açarak işi buradan yöneteceğiz. Yerli alıcılar içinse ev alana düğün hediyesi gibi kampanyalar yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Fon getirecek
Birçok yabancı yatırımcıyla iyi ilişkilere sahip olduğunu dile getiren Erdem İpekçi, yabancı fonların da Türkiye’deki gayrimenkullere yatırım yapmasını sağlamak istediğini vurguladı.

Haberin Devamı

Gayrimenkulün devleri Mipim’de biraraya gelecek
Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM, 11- 14 Mart 2014 tarihleri arasında Fransa Cannes’de düzenlenecek. Fuara katılan şirketler, sektör ve dev projelerle ilgili net bir bakış açısı kazanma şansı ve gelecekteki ortaklarıyla buluşma imkânı yakalayacak.
Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı MIPIM bu yıl da uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler ve otel zincirlerini Cannes’da bir araya getirecek. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den 28 markanın stant, 698 kişinin ise münferit olarak katıldığı fuara katılım için kayıtlar devam ediyor.

İlk kayıtlar başladı
MIPIM 2014’e stant ile katılmak üzere ilk kayıt yaptıranlar arasında Viatrans, Esas Gayrimenkul Öncüoğlu + ACP Mimarlık, Yorum İnşaat, IMS Proje Yönetimi ve Danışmanlık, Gayabank, Mimarlar Workshop, Proplan Proje Yönetim, Nef, Karaoğlu-DS Mimarlık gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Yeni yıl kampanyasını 31 Ocak’a kadar uzattı
MVK Yapı tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen ev-ofis, ticaret alanı ve otelden oluşan Work-Square karma projesinde, yeni yıl kampanyası 31 Ocak 2014 tarihine kadar uzatıldı.
Kampanya kapsamında projeden ev alacaklar, 31 Ocak 2014 tarihine kadar konut bedelinin yüzde 25’ini ödeyecek, projenin teslim tarihi olan Eylül 2014’e kadar olan taksitler ise MVK Yapı tarafından karşılanacak. Teslimden sonra isteyen taşınabilecek, isteyense konutunu kiraya verebilecek. Ayrıca ev sahiplerine, 120 aya kadar banka kredili ödeme fırsatı da sunulacak. Dairelerin yüzde 60’ının satıldığı Work Square projesinde stüdyo dairelerin satışı tamamlandı.

Son projede lansman öncesi satışa başladı
Soyak, İzmir Karşıyaka’daki Siesta projelerine devam ediyor. 2 bin 300 konutluk Siesta projesinin 5. ve son etabı olan Siesta Oxygen’de lansman öncesi satışlar başladı. Projenin tanıtımı ise 17 Aralık 2013 tarihinde yapılacak. Böylelikle resmi satışlar başlayacak.
Giriş+9 katlı 3 blok halinde yükselen projede 380 adet daire yer alıyor. Projede daireler 1+1, 2+1, 3+1, 4+2, teraslı ve bahçe katlı olarak tasarlandı. Projede teslimlerin 2015 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor. Soyak Siesta Oxygen’de fiyatlar 118 bin 500 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

Kağıthane’de yüzde 3 peşinatla daire satıyor
1+1 dairelerin birleştirilerek 2+1 ve 3+1 dairelerin elde edildiği Nef Flats 08 Kağıthane projesinde yüzde 3 peşinat ev sahibi olmak mümkün.
Kağıthane’de inşa edilen Nef Flats 08 projesi 146 konuttan oluşuyor. 14 katlı 2 bloktan oluşan projede Konut bedelinin yüzde 75’i banka kredisiyle ödeniyor. 6. ayda yüzde 5, 12. ayda yüzde 5, 18. ayda yüzde 5 ve konut tesliminde yüzde 7 oranında ara ödeme yapılıyor. Timur Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen projede 1+1 dairelerin fiyatları 180 bin liradan başlıyor, 272 bin liraya kadar yükseliyor. Projenin 2016 yılının Haziran ayında teslim edilmesi hedefleniyor.

2+1 dairelerde bir yıl kira garantisi veriyor
Yüzde 1 KDV avantajıyla satışların devam ettiği Bomonti Modern Palas projesinde 12. aya özel fırsatlar sunuluyor. Şişli Bomonti’de 15 katlı tek blokta 98 daireden meydana gelen Bomonti Modern Palas projesinde 2+1 daire alanlara 12 ay kira garantisi sunuluyor. 12 ay vade sunulan projede 12 aylık aidatı Extansa Grup ödüyor. Hemen teslim durumda olan Bomonti Modern Palas projesinde modüler sistemle daireler birleştirilebiliyor. Projede fiyatlar 1 milyon dolara kadar yükseliyor. Proje 3 bin metrekarelik alana kuruldu.
Swanke Hayden Connell Architects tarafından tasarlanan projenin iç mimarisi Arketipo Desing imzası taşıyor.