Ekonomi KAP'a açıklama yapıldı! BİM'den yeni hamle

KAP'a açıklama yapıldı! BİM'den yeni hamle

15.09.2021 - 09:53 | Son Güncellenme:

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. bisküvi ve şekerleme ürünlerinin üretimini yapmak üzere yeni bir şirket kurulmasına karar verdi. BİM tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yapıldı.

KAPa açıklama yapıldı BİMden yeni hamle

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada bazı bisküvi ve şekerleme ürünlerinin üretimini yapmak üzere 40 milyon TL sermayeli bir şirket kurulmasına karar verildiğini belirtti.

Haberin Devamı

40 MİLYON LİRA HARCANACAK

BİM tarafından KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: "Yönetim Kurulu'nun 14 Eylül 2021 tarihinde aldığı karara istinaden; Şirketimizin tedarik sürdürülebilirliğini iyileştirme adına, mağazalarımızda satışta bulunan bazı bisküvi ve şekerleme ürünlerinin üretimini yapmak üzere 40.000.000 TL sermayeli bir şirketin kurulmasına ve kuruluş işlemlerinin başlatılmasına karar verilmiştir."

KAPa açıklama yapıldı BİMden yeni hamle

Öte yandan Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Yatırımcılar Derneği’nin ortaklığında kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde mutlu sona doğru yaklaşılıyor. 

BİM BÜYÜK TESİS KURUYOR

Kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde sona doğru yaklaşılıyor. Yatırım kararı alıp arsa tahsisi yapan firmalar istihdam için de kolları sıvadı. Yatırımcı firmalardan BİM Tarsus OSB’ye kuracağı tesis için istihdam arayışına girdi.

Haberin Devamı

2017 yılında tüzel kişilik kazanıp aldığı ciddi taleplerle çok hızlı bir şekilde ilerleyen ve şu anda yaklaşık 150 yatırımcı ile yüzde 80 doluluk oranına ulaşan Tarsus OSB doğrudan 15 bin istihdam sağlamayı hedefliyor. 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, "Kurmakta olduğumuz OSB’miz artık meyvelerini veriyor. Biz bir taraftan alt yapı çalışmalarımızı yaparken firmalarımız da inşaat yatırımlarını koordine ediyor, istihdam planlamalarını yapıyor. Yaptığımız çalışmaların meyvesini artık topluyoruz. OSB’de gıda, ambalaj, metal ve tekstil sanayi başta olmak üzere her sektör grubundan yatırımcımız var. Büyük yatırımcılarımızdan BİM kuracağı depo ve paketleme tesisleri için start verdi ve istihdam arayışına başladı. Firma İŞKUR işbirliğiyle personel istihdamı yapacak. Diğer yatırımcılarımız da planlamalarını yapıyor" diye konuştu.