Ekonomi Kapasitesini artırdı ikinci pistle uçacak

Kapasitesini artırdı ikinci pistle uçacak

13.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, kapasiteyi yüzde 24 artırdıklarını belirterek, “Sabiha Gökçen’deki ikinci pistin açılmasıyla büyüme hızımız da artacak” dedi.

Kapasitesini artırdı ikinci pistle uçacak

AYLİN RANA AYDİN/SAMSUN- Pegasus Hava Yolları, Cumhuriyet’in 100. yılında filosuna kattığı 100. uçak olan ve kuyruğunda Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetini ve imzasını taşıyan ‘Cumhuriyet’ ile bir basın gezisi düzenledi. Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, 2023’ün ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre toplam kapasiteyi yüzde 24 artırdıklarını belirterek, “Halihazırda 96 dış hat noktamız var. Sabiha Gökçen’deki ikinci pistin yapımı bitti. Pistin açılmasıyla büyüme hızımız da artacak. Yurt dışında Kişinev, Lizbon, İskenderiye ve Sofya uçmayı planladığımız rotalar arasında” dedi.

Haberin Devamı

Pandemi sonrası dönemden başlayarak havacılık sektörüyle ilgili genel bir değerlendirme yapan Öztürk, Kovid-19 pandemisi çıkışı paralelinde 2022’nin yaz döneminde ertelenmiş seyahat talebinde tüm coğrafyalarda çok hızlı ve kuvvetli bir hareketlenme görüldüğüne dikkat çekti. Öztürk, “Bu hareketlilik talebi karşılamaya hazır olan ülkeler ve hava yolu şirketleri için çok önemli bir fırsat yarattı. Biz pandeminin içindeyken bile kendimizi hazır tutmaya odaklanmıştık, bu sayede çok hızlı aksiyon alarak talebe eksiksiz hizmet verebildik. 2022 yılını toplam kapasitemizi pandemi öncesi seviyenin yüzde 8 üzerine çıkarak kapattık ki global olarak baktığımızda bu performansla sektör içinde belirgin şekilde ayrıştık” diye konuştu. Öztürk, “2023’ün ilk 9 ayı sonunda geçen yılın aynı dönemine göre toplam kapasitemizi yüzde 24, toplam misafir sayımızı yüzde 20 büyütmeyi başardık ve yıl sonunda toplamda yüzde 20 artış öngörümüzü koruyoruz. Kapasite seviyemizi, son normal yıl olan 2019 ile kıyaslarsak yüzde 32 artış kaydetmiş durumdayız. Dünya geneline baktığımızda, ne yazık ki bugün hâlâ 2019’daki kapasitelerine geri ulaşamamış hava yolu şirketleri var” dedi.

Haberin Devamı

Kapasitesini artırdı ikinci pistle uçacak

Pegasus Hava Yolları yönetimi 10 Kasım’da Samsun Onur Anıtı’na çelenk bıraktı.

Yeni uçaklar

2024 yılında filo sipariş planları doğrultusunda yeni nesil uçakları teslim almaya devam edeceklerini belirten Öztürk, şöyle konuştu: “Airbus ile devam eden sözleşme kapsamında 2023 yılını bu siparişten 15 yeni nesil uçağı filoya katarak kapatmayı öngörüyoruz. Buna ek olarak, filodaki eski nesil uçakların planlı çıkış süreçleri yönetiliyor. Sipariş takvimlerine göre 2024 yılında 17 adet yeni nesil uçağı daha filoya katmayı planlıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pist tamamlandı. Umuyoruz yakın zamanda açılacak, bu ikinci pist orta ve uzun vadede kapasiteyi ikiye katlayacak.”

Talep yüksek

Yurt içi talebin yüksek olduğunu, Kovid-19 sonrası iç hatlarda da ciddi bir talep oluştuğunu belirten Güliz Öztürk, “Türkiye hem hizmeti hem de hizmete ödenen değer olarak bakıldığında son derece avantajlı bir yer. Böyle olduğu sürece Türkiye, Avrupa, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetlerden ciddi turist çekmeye devam ediyor, geçmişte de bu böyleydi” dedi.

Yazarlar