Ekonomi Kapıköy Kapısı açılışa gün sayıyor

Kapıköy Kapısı açılışa gün sayıyor

16.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İran ile en uzun kara sınırına sahip Van’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 aydır geçişlere kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı’nın 17 Mayıs’tan sonra yeniden geçişlere açılacak olması Van’daki esnafın bayram sevincini ikiye katladı.

Kapıköy Kapısı açılışa gün sayıyor

Saray ilçesinde bulunan ve İran’da artan vaka sayıları nedeniyle 24 Mart 2020’de araç ve yaya geçişlerine kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı’nın, gelecek hafta yeniden araç ve yaya geçişlerine açılması bekleniyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş, Van halkının uzun zamandır bu kararı beklediğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Kapıköy Gümrük Kapısı ekonomimizin can damarı. Kapıdan yılda yaklaşık 1 milyon turist kentimize geliyor ve bunlar ilimize yılda yaklaşık 1 milyar dolar gelir getiriyor. Bu da başta nakliye olmak üzere konaklama, otel, eğlence merkezleri, kafe, restoran ve tekstil gibi alanlara dokunuyor. Salgından önce sınır kapısı 8 saat esaslı hizmet veriyordu. Kapının 24 saat esaslı çalışması gerektiğine inanıyoruz.”