Ekonomi Kapitalizm'in simgesi satıldı

Kapitalizm'in simgesi satıldı

29.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kapitalizm'in simgesi satıldı

Kapitalizmin simgesi satıldı

Kapitalizm'in simgesi satıldı

EKONOMİ SERVİSİ

New York'un simgelerinden biri olan ve 22 gökdelenden oluşan Rockefeller Center, 1.85 milyar dolara satıldı. Dünya finans tarihine geçen bankacı Rockefeller ailesi tarafından 'büyük krizin' yaşandığı 1930 yıllarda yaptırılan kompleks, zamanla ABD ticari yaşamanın ve kapitalizmin sembollerinden biri olarak kabul edilmişti.
Rockefeller Center, New York'u anlatan filmlere sıkça giren bahçesindeki buz pateni pistiyle New York sosyal yaşamının popüler bir parçasıydı.

Agnelli ortaktı
Noel öncesi bahçesine yerleştirelen çam ağacı ve melek süslemeleriyle yoğun ilgi çeken Rockefeller Center'ı, Tishman Speyer Properties emlak şirketiyle Chicago'lu milyarder Crown ailesi aldı.
Çoğunluk hissesi Rockefeller ailesine ait olan Rockefeller Center'ın ortakları arasında FİAT'ın sahibi Agnelli ailesi, Goldman Sachs ve Yunanistanlı denizcilik devi Stavros Niarchos da vardı. Rockefeller Center, son yıllarda ABC, NBC ve CNN gibi televizyon devlerinin New York stüdyolarına da ev sahipliği yapıyordu.

‘Üzüldüm’
Rockefeller ailesinin kompleksteki temsicisi 86 yaşındaki David Rockefeller, satış için "üzücü bir gelişme" değerlendirmesi yaptı. Rockefeller, "Bir açıdan baktığınızda üzülüyorum, ancak kompleksi iyi insanlara sattık" dedi. Rockefeller Center geçtiğimiz mayıs ayında 2.5 milyar dolara satışa çıkarılmıştı. Kompleks, New York'un hiç boş kalmayan birkaç yerinden biri olarak gösteriliyor.



EKONOMİ



















Yazarlar