Ekonomi Karda, yağmurda araba kullanmayı öğretiyor

Karda, yağmurda araba kullanmayı öğretiyor

29.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Başak Groupama, grubun Fransa’da uyguladığı ‘yol güvenliği’ eğitimlerini Türkiye’de de başlatacak. Grup, bunun için sürücü eğitimleri veren Demir Bükey ve başka kurumlarla görüşüyor

Karda, yağmurda araba kullanmayı öğretiyor

Fransa’da sürücülere verdiği eğitimle trafik kazalarını yüzde 30 azaltan Groupama, bu uygulamayı Başak Groupama aracılığıyla Türkiye’ye de getiriyor. Groupama’nın ana hissedar olduğu Fransa’daki eğitim merkezi Centaure, yağmur, kar gibi olumsuz hava ve yol koşullarında kaza yapmadan nasıl araba kullanılacağını öğretiyor.
Groupama müşterileri bu hizmetten bedava yararlanırken, diğer bireyler 2 günlük staj için 500 euro ödüyor. Türkiye’de trafik kazalarının Fransa’ya göre üç kat fazla olduğunu belirleyen Groupama, sürücü ve ilk yardım eğitimleri veren Demir Bükey ile görüşüyor.

Asistansta ortaklık
Sigortacının birinci görevinin hasarları karşılamak olduğunu ifade eden Groupama Uluslararası Genel Müdürü Jean-François Lemoux, “Ama bu hasarların oluşmasını engellemek için de bir şeyler yapmalı” dedi. Lemoux, Türkiye’de asistans hizmetleri içinde ya şirket kuracaklarını ya da bu konuda hizmet veren bir şirketle ortaklık kuracaklarını anlattı.
Türkiye’nin 72 milyon nüfusuyla kendileri için çok cazip bir pazar oduğunu kaydeden Lemoux, “2001 krizinden sonra Türkiye’de bankacılık sektöründe reformlar yapıldı. Bu bize güven verdi. Ekonomik ve politik sorunlar yaşanabilir ama Türkiye’nin orta ve uzun vadeli potansiyeli bize cesaret veriyor” dedi.

Evde bankacılık hizmeti
Groupama, Paris’te uygulamaya başladığı yeni şube konseptiyle bankacılık ve sigorta hizmetlerini müşterinin ayağına götürüyor. Evlere giden satış elemanları, hesap açıyor, kredi veriyor.
Groupama Satış Müdürü Patrick Weissier, 10 yıl içinde Fransa’da sadece bu şube kanallarından 80 milyon euro’luk ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Daha önceden sağlık, konut gibi sigortalara önem veren Fransızlar, son dönemde işsizlik sigortasına yöneldi. Patrick Weissier, üç ay önce piyasaya sundukları Gelir Kaybı Sigortası’nın büyük ilgi gördüğünü anlatırken, şirket işsiz kalanların iş bulmasına da yardımcı oluyor.

‘Ziraat’ın sigorta işine girmesi hoş olmaz’
Groupama Uluslararası Genel Müdürü Jean François Lemoux, Güven Sigorta ile Başak Groupama’yı aynı çatı altında birleştireceklerini belirtti, markanın ne olacağı konusunu düşündüklerini söyledi.
Başak Groupama’nın eski hissedarı Ziraat Bankası’nın yeni bir sigorta şirketi arayışını da değerlendiren Lemoux, “Ziraat Bankası’nın hisselerini Özelleştirme İdaresi’nden alırken, İdare bize Ziraat’ın yeni bir şirket kurmasının söz konusu olmadığını söylemişti.
Eğer böyle bir şirket kurarsa bunu hoş bulmayız. Dünyada bankalar artık işlerini sürdürmek için sigortacılık birimlerini satıyorlar. Ziraat’ın sigorta şirketi arayışını anlamıyorum” dedi.

Bereketli Topraklar Cannes yolunda

Haberin Devamı

Groupama’ya bağlı Gan Sinema Vakfı, dünya sinema mirasının korunmasına katkıda bulunmak amacıyla yıpranmış filmlerin restorasyonuna destek veriyor. 400 Darbe, Amca gibi birçok filmi yenileyen Vakıf, Türkiye’de de Erden Kıral’ın yönettiği Bereketli Topraklar’dan sonra restorasyon yapacak diğer film araştırmasını İKSV ile birlikte sürdürüyor.
Aralarında Cannes Film Festivali’nin de olduğu 30’u aşkın festivali destekleyen Gan Sinema Vakfı Genel Sekreteri Gilles Duval, restorasyonunu yaptıkları filmleri Cannes gibi birçok festivalde göstermek istediklerini söyledi. Duval, bir filmin restorasyon maliyetinin 25 bin euro olduğunu söyledi.