Ekonomi Kartal’da söz verdi 18 ayda bitirecek

Kartal’da söz verdi 18 ayda bitirecek

29.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gülsa İnşaat ve Bayapı tarafından Kartal’da inşa edilen Gökdeniz Konutları 18 ayda tamamlanacak. Adalar manzaralı projedeki ön satışlar yüzde 20 indirimle yapılırken, fiyatlar 311 bin liradan başlıyor.

Kartal’da söz verdi 18 ayda bitirecek

Gülsa İnşaat ve Bayapı tarafından Kartal’da inşa edilen Gökdeniz Konutları, kentsel dönüşüm projesi olarak eski lojmanların yerinde yükseliyor. Kartal Atalar Mahallesi’nde denize 850 metre uzaklıkta yapılan projede 80 dairelik lojmanlar yıkılırken, yerine 2 blokta 204 daire yapılacak.

Gülsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Salih Satıcı, yaklaşık 7 bin metrekarelik arsa üzerinde yapılan projedeki dairelerin denizi görecek şekilde tasarlandığını belirterek, “Daireler 1. kattan itibaren deniz görüyor. Binaların çekirdeğini arka tarafa koyduk ve daireleri deniz ve Adalar’ı görecek şekilde konumlandırdık” dedi.
Projenin tamamlandığında 82 metrelik kulelerden oluşacağını dile getiren Salih Satıcı, “Bölge çok iyi hava alıyor. Yazları klima olmadan yaşanabiliyor. Ayrıca dairelerdeki balkon ve teraslar projeyi nefes alınır kılıyor” diye konuştu.
Salih Satıcı, projedeki hak sahipleriyle anlaştıklarını ve yıkımları gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, 1 ay içinde inşaata başlayacaklarını söyledi.

Yüzde 1 KDV sunuyor
Gökdeniz Kartal projesinin inşaatını 18 ayda tamamlayacaklarını ifade eden Satıcı, “Genelde inşaatlar çok daha uzun sürer. Ama biz 35 bin metrekarelik inşaatı 18 ayda tamamlayacağız diyoruz. Bunu da sözleşmeye yazıyoruz” diye konuştu. Salih Satıcı, Küçükkuyuport projesinde 17 bloğu 18 ayda tamamladıklarını hatırlatarak, “İnşaat en iyi bildiğimiz iş. Biz kısa sürede tamamlarız. Önemli olan satış performansı” dedi.
Bayapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Oktay Ertaş, Gökdeniz Kartal projesinde lansmana özel fiyatlarla ön talep topladıklarını belirterek, metrekare fiyatlarının 3.500 ile 4.450 lira arasında olduğunu söyledi. İnşaatın tamamlandığında fiyatların 5.500 metrekareye yükseleceğini ifade eden Ertaş, “Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks daireler yer alıyor. Dairelerin fiyatları 311 bin liradan başlıyor. Bu lansmana özel yüzde 20 indirimli fiyat. Ayrıca projede yüzde 1 KDV avantajı da sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İkinci proje yolda
Salih Satıcı, Gökdeniz Kartal’ın Bayapı ile ilk projeleri olduğunu ve ardından yeni projelere başlayacaklarını vurgulayarak, Kartal sahilinde 8 dönümlük arsada 200 konutluk yeni bir projeye daha başlayacaklarını söyledi.

Fiyatlar artıyor
Salih Satıcı, Kartal’ın İstanbul’un en önemli ve gelişen lokasyonlarından biri olduğunu belirterek, Gökdeniz projesinin de Kartal’ın düzenli gelişen nitelikli bölgelerinde yer aldığını söyledi. Kartal’da gayrimenkul fiyatlarının düzenli bir şekilde arttığına işaret eden Satıcı, “Yeni yasayla kentsel dönüşüm hızlandı. Bizim bölgemizde ise gecekondu ya da fabrika binaları yok. Çok düzenli gelişiyor. Burada oturumluk proje yapıyoruz ve talepler de bu yönde geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Basın Ekspres’te 60 ay boyunca faizi sıfırlayacak

FerYapı ve Boyner Holding girişimi ile Bahçelievler-Basın Ekspres yolu üzerinde İstWest’te farklı ödeme seçenekleri sunuluyor.
Yüzde 60 doluluk oranı olan projede, peşin alımlarda % 10 indirim ya da 60 ay sıfır faiz sağlanıyor. FerYapı’nın sağladığı 20 yıl vadelendirme seçeneği de dikkat çekiyor. Ayrıca projeden ev alacak herkese Beymen Home’dan yüzde 30 indirim fırsatı da sağlanacak.
70.000 m2’lik bir alan üzerinde 1000 konutun yer aldığı İstWest projesinde 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor.
4 bin m2’lik tesis yaptı
4 bin metrekarelik sosyal tesisleri ile dikkat çeken İstWest’te kış bahçesi, zen bahçesi, meyve bahçesi, yürüyüş parkurları, evcil hayvan parkı, yüzme havuzu, fitness salonu, mini basketbol sahası, pilates, aerobik ve yoga stüdyoları, masa tenisi salonu gibi donatılara yer veriliyor.
Back-UpConcierge hizmetleri de konut sakinlerine hizmet verecek.

‘Fikirtepe’nin Balkonu’ için ön talep topluyor

Baysaş, İstanbul Anadolu Yakası’nın en prestijli noktası Kadıköy Fikirtepe’de İstanbul 216 projesine start verdi. Baysaş’ın Mimar Deniz Çağlar Duman imzasını taşıyan İstanbul 216 projesi, 8 katlı bir baza üzerinde zemin ve 24 kat olarak projelendirildi. Baza kısmı büyük oranda otopark ve sosyal tesislere ayrılan İstanbul 216’da katlar 3 blok halinde yükseliyor. Projde büyüklükleri 52 metrekare ile 157 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 541 konut yer alacak.
Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Şemsettin Aydın, İstanbul 216 projesi için ön talep toplamaya başladıklarını ifade ederek, haziran sonunda gerçekleştirecekleri lansmana kadar ayrıcalıklı fiyat ve ödeme avantajlarıyla lansman öncesi satış imkanından yararlanma fırsatı sunacaklarını kaydetti.
Yeni Fikirtepe’nin Kadıköy’ün prestij noktası olacağına vurgu yapan Şemsetin Aydın, İstanbul 216 projesinin de kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe’nin balkonu olarak tanımlanabilecek en iyi lokasyonunda hayata geçeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Yeni projeye hazırlanıyor
Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde arsa sahipleriyle ilk yüzde 100 anlaşma sağlayan şirket olma başarısını gösterdiklerini hatırlatan Şemsettin Aydın şunları söyledi: “Fikirtepe’de 3 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm sürecinde iyi bir sınav verdik. Yaşanan zorlu süreçlerde arsa sahipleriyle şeffaf ve güvene dayalı bir süreç geçirdik. Tüm arsa sahiplerimizle daire paylaşımlarını gerçekleştirdik. Fikirtepe’de Baysaş’a duyulan güven bölgede yeni projelerinde kapısını araladı. İkinci projemizin hazırlıkları da sürüyor. İkinci projemiz de İstanbul 216’ya komşu olacak.”

Haberin Devamı

Satıştaki düşüşe rağmen ruhsat alımları yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart 2014 dönemine ilişkin Yapı İzin İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 89.1 arttı.
Bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 76.8, yüzölçümü yüzde 89.1, değeri yüzde 110, daire sayısı yüzde 71.5 artış gösterdi. Yılın ilk çeyreğinde verilen yapı ruhsatına göre toplam yüzölçümü 62 milyon 950 bin 508 metrekare olan yapıların, 34 milyon 390 bin 741 metrekaresini konut, 18 milyon 485 bin 258 metrekaresini konut dışı ve 10 milyon 74 bin 509 metrekaresini ise ortak kullanım alanı oluşturdu.
Yapı sahipliğine göre, özel sektör 55 milyon 320 bin 598 metrekare ile en büyük paya sahip oldu.
Ruhsat verilen yapıların illere göre dağılımında, 9 milyon 773 bin 724 metrekare ile İstanbul en yüksek paya sahip olurken, İstanbul’u, 5 milyon 300 bin 186 metrekare ile Ankara, yaklaşık 3 milyon metrekare ile Antalya ve Mardin izledi.

Haberin Devamı

Yeni ‘center’ için İstanbul’u seçti

57 ülkenin bağlı olduğu Grohe Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Simon G. Shaya ve Doğu Akdeniz Bölgesi Başkan Yardımcısı Serhat Sabaz’ın katılımlarıyla düzenlenen toplantıda, Shaya, Grohe’nin kalite, teknoloji, tasarım ve inovasyon odaklı yeni ürün geliştirme yaklaşımı hakkında bilgi verdi. Ayrıca toplantıda New York, Milano, Barcelona, Singapur ve Mumbai gibi büyük metropollerden sonra Grohe’nin en yeni Live Center’i için İstanbul’un seçildiği ifade edildi.
Simon G. Shaya, Türkiye pazarının önemine değinerek, “Türkiye bölgedeki en önemli pazarlarımızdan bir tanesi ve Grohe Türkiye pazarındaki ağırlığını giderek artırıyor. İstanbul’da açılacak en yeni Live Center’ın, Grohe’nin bölgedeki operasyonlarına önemli katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.

Arap yatırımcıyı getirip Cadde’yi dönüştürecek

İstanbul’da kentsel dönüşümün en aktif bölgelerinden biri olan Bağdat Caddesi, Körfez fonlarının radarına girdi. Bölgedeki yeni yapılaşmada yer almak isteyen Dubaili yatırımcılar kentsel dönüşüm yapmak için yer bakıyor.
Türkiye’deki gelişen gayrimenkul sektörünün Arap yatırımcıların iştahını kabarttığını belirten Tuncer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Tavlaşoğlu, Dubaili yatırımcılarla birlikte kentsel dönüşüm projeleri geliştireceklerini söyledi. Tavlaşoğlu, Dubaililerin yanı sıra Suriye, Lübnan, Arabistan ve Mısırlı yatırımcıların da proje aradığını anlatarak, “Bu yatırımcıları İstanbul’a getireceğiz. Bu kişiler bireysel yatırımcılar. Yastık altında paraları var. İstanbul’da milyon dolarlık evleri alabilirler. Ayrıca projelere ortak olabilirler” dedi.

Dönüşümün ‘anahtar’ını buldu

Barış Tavlaşoğlu, kentsel dönüşümlerinde tüm danışmanlık ve aracılık hizmetlerini kentsel dönüşüm uzmanı olan Anahtar Proje’den alacaklarını söylerken, bu sayede kendi işlerine odaklanacaklarını ve birçok sıkıntıdan kurtulacaklarını kaydetti.
Anahtar Proje Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kökbudak da, Tuncer İnşaat ile birlikte üst düzey yabancı yatırımcıları Cadde’ye çekeceklerini söyledi. Cadde’deki kak sahipleriyle vizyoner yatırımcıları bir araya getirdiklerini anlatan Kökbudak, “Anahtar Proje olarak hak sahipleriyle anlaşmaları biz yapacağız. Müteahhitlerle vatandaşları karşı karşıya getirmeden kentsel dönüşümü yapıyoruz” görüşünü aktardı.

Lüks semtlere odaklandı

Barış Tavlaşoğlu, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı gibi bölgelerde kentsel dönüşüm kapsamında çok lüks ve butik projeler geliştireceklerini belirterek, “Fabrikasyon iş bizden çıkmaz. Bu projelerimizde A plus segmentte ve iyi tasarımla tüketicilerin karşısında olacak” diye konuştu.
Tuncer İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Tavlaşoğlu ise, 2008 yılından beri Dubai’de yüklenici olarak çalıştıklarını ve orada kazandıkları deneyimle Türkiye’de kentsel dönüşüm yapacaklarını kaydetti. Dubai’de büyük ölçekli projelerin alt yapılarını yaptıklarını aktaran Tavlaşoğlu, “Türkiye’de birçok projeyle ilgileniyoruz. Özellikle Bağdat Caddesi radarımızda. Burada yabancı yatırımcılarla butik projeler yapacağız” dedi.