Ekonomi Katar’ın A planı!

Katar’ın A planı!

21.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Katar’ın Türkiye’de başlatacağı yatırım hamlesi öncesinde, ABank’ı yeni döneme hazırlayan The Commercial Bank, tepe yöneticileri ve CEO’yu değiştirdi. Hedefte agresif büyüme var.

Katar’ın A planı

Geçen ay Türk bankacılık piyasasının deneyimli iki ismini (Zafer Kurtul ve Turgay Gönensin) Yönetim Kurulu Üyesi olarak bünyesine katan Katarlı ABank, CEO koltuğunu da Cenk Kaan Gür’e emanet etti.

Haberin Devamı

ABank Yönetim Kurulu Başkanı Omar Hussain Alfardan, “ABank Türkiye ekonomisine katkısını artırarak devam ettirecek. Türkiye ile Katar arasında artan ticari ilişkilerin desteği ile müşterilerimize önemli değerler yaratacağımıza inanıyoruz” dedi.

Gür: Güçleneceğiz

Katar’ın A planı

The Commercial Bank CEO’su Joseph Abraham ise, “ABank ve The Commercial Bank iki ülke arasındaki stratejik ve ekonomik işbirliğinin bayrak taşıyıcıları. Hedefimiz, Türkiye ile Katar arasında her geçen gün hızlanan yatırım ve sermaye hareketlerinden daha fazla pay alabilmek” ifadelerini kullandı.

Bankada Müge Öner’in yerine CEO’luk görevine getirilen Gür, son olarak Akbank’ta Ticari Bankacılık İş Birimi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Gür, “ABank olarak, kârlı büyüme ve yenilikçi bankacılık anlayışımızla müşterilerimiz ve ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı yapmak hedefiyle çalışacağız. ABank’ın sektördeki konumunu daha da güçlendireceğiz. Ekonomimiz ve hissedarlarımıza önemli ölçüde katkı sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 100’ü ‘Katarlıların’

ABank hisselerinin yüzde 100’ü Katar’ın ilk özel bankası olan The Commercial Bank’a ait. The Commercial Bank, 2013’te, banka hisselerinin yüzde 70.8’ini Anadolu Grubu’ndan almış, hisse geri alımı işlemleriyle hisse oranını yüzde 75’e çıkarmıştı. Kalan yüzde 25’lik hisseyi de 2016 222.5 milyon dolara alarak, bankanın sahibi olmuştu.

BOTAŞ - Katar gaz anlaşması

Katar’ın A planı


Katar Gaz ile BOTAŞ 3 yıllık sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticareti anlaşması imzaladı. Katar Gaz Şirketi (Qatargas) anlaşma kapsamında, Türkiye’ye 3 yıl boyunca yılda 1.5 milyon ton LNG sevk edecek.

Qatargas CEO’su Halid bin Halife Al Sani, anlaşmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “BOTAŞ, LNG endüstrisinde derin uzmanlığa sahip değerli bir müşteri. İlişkimiz spot kargo tedarikinden orta vadeli anlaşmalara kadar ilerledi ve uzun yıllar BOTAŞ’a güvenilir, temiz enerji sağlamayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Türkiye’ye gönderilecek LNG, Egegaz, Marmara ve Etki LNG terminallerine iletilebilecek.

Haberin Devamı