Ekonomi Kayağa koştuk kaplıca daveti geldi

Kayağa koştuk kaplıca daveti geldi

03.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sömestirde Türk kayakseverler Bulgaristan pistlerini doldurdu. Bulgaristan Turizm Bakanı Dinkova, Türk turistleri kaplıca tatiline de beklediklerini, vizeyi kolaylaştıracaklarını söyledi.

Kayağa koştuk kaplıca daveti geldi

İSMAİL ŞAHİN / Bansko - Bulgaristan’ın önde gelen kayak merkezlerinden Pamporovo ve Bansko, okulların ara tatile girmesiyle Türk turistlerle doldu taştı. Pamporovo’da otellerde doluluk oranı neredeyse yüzde 100’e yaklaşırken, yollar ve park alanları da tamamen Türk plakalı araçlarla doldu. İzmir’den 150 kişilik bir özel okul kafilesi de tatilinin bir haftasını Pamprovo’da geçirdi. Öğrencilerle birlikte gelen bir veli, Türkiye’deki kayak merkezleri daha pahalı olduğu için burayı tercih ettiklerini dile getirerek, “İlk defa geldik ve çok beğendik, özellikle pistleri. Yine gelmeyi düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Pamporovo’daki işletmeler, kalabalıktan memnun olsalar da Türk turistlerin daha az para harcadıklarını dile getirdi. Bohemi Pamporovo restoranının sahibi Georgi Gramatikov, “Ekonomik kriz yüzünden daha az müşterimiz var. Her yerde Türkçe duyuyoruz ama bu işlere yansımıyor” derken pist girişindeki restoran sahibi ise bütün cirolarını Türk turistlerden yaptıklarını söyledi.

Kayağa koştuk kaplıca daveti geldi

VİZE ÇÖZÜLECEK

Bansko’da geçen yıla oranla Türk turist sayısı iki buçuk kat arttı. Bansko Belediyesi, Türkiye ile Bulgaristan arasında turizmin artırılması amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Bulgar Turizm Bakanı Zaritsa Dinkova aralık ayında Bulgaristan’a gelen turist sayısının yüzde 22 arttığına dikkat çekerek, “En büyük sorun vize. Süreci hızlandırmak ve daha uzun süreli vize için içişleri ve dışişleri bakanlıkları ile görüşüyoruz. Kayak turizminin yanı sıra, gastronomi, spor, kaplıca ve kültür turizmi için de Türk turistlere yönelik çalışmalar yapıyoruz” dedi.