Ekonomi ‘KGF, olumlu etki yaptı’

‘KGF, olumlu etki yaptı’

14.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akbank Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Bölüm Başkanı Erdoğdu Paker, Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) Hazine kefaletiyle verdiği kredi desteğinin piyasaları olumlu etkilediğini söyledi.

‘KGF, olumlu etki yaptı’

Akbank’ın üç yıl içinde ikinci kez uluslararası ekonomi ve finans dergisi EMEA Finance’in verdiği “Avrupa Bankacılık Ödülleri” kapsamında “Avrupa’nın En İyi Nakit Yönetimi Ödülü”nü alması nedeniyle basınla biraraya gelen Paker, nakit yönetiminde müşterilerinin ihtiyaçlarına göre uygun ürün ve hizmetler sunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

“Hizmet verdiğimiz firmaların tahsilat akışlarına uygun, terzi usulü ürün ve hizmetler oluşturuyoruz” diyen Erdoğdu Paker, ödülü bu titizlikleriyle sayesinde adıklarını söyledi. Avrupa’daki uluslararası bütün bankaları geride bıraktıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Paker, “Ödülü almamızda büyük kurumsal müşterilerimizin bizimle çalışmaktan duydukları memnuniyet ve kullandığımız teknoloji etkili oldu” dedi.

Müşteri etkili oldu...

Erdoğdu Paker, ikinci kez kazandıkları EMEA Finance ödülü için şöyle konuştu: “Nakit yönetiminde standartları yükselterek, EMEA Finance’in “Avrupa’nın En İyi Nakit Yönetimi Ödülü”nü üç yılda, ikinci kez kazanmak ve çalışmalarımızın uluslararası düzeyde takdir görmesi bizleri çok mutlu ediyor. Kurumsal, ticari, KOBİ, bireysel ve özel bankacılık müşterilerimize farklı ürünlerle hizmet veriyoruz. Kurumsal ve ticari müşterilerimizin bizim için referans olan memnuniyet ve teşekkür mektupları, bu ödülü almamızdaki en önemli nedenlerdendi.”

Haberin Devamı

EFT pazar payı büyük

Akbank Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Bölüm Başkanı Erdoğdu Paker farklı müşteri grupları için farklı hizmet modelleri olduğunu söyledi. Paker, “Türkiye çapında Nakit Ürün ve Dış Ticaret Yöneticilerimizle müşterilerimize yerinde çözümler sunuyoruz. Ayrıca genel müdürlük kadrolarımız butik ürün ve çözümlerle ihtiyaç duyan kurumsal ve ticari şube müşterilerimize de hizmet veriyor” diye konuştu.

Paker, “Akbank olarak doğrudan borçlandırma, tedarikçi finansmanı ürünlerinde çok güçlüyüz. Hacim pazar paylarında, gelen ve giden EFT ürünlerinde lideriz. Ödeme ve tahsilat çeklerinde ise ikinci sıradayız” diye konuştu.