Ekonomi Kıbrıs Yatırım ve Everest Bank da DGM’ye havale

Kıbrıs Yatırım ve Everest Bank da DGM’ye havale

09.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

ERSAN ATAR Ankara

Kıbrıs Yatırım ve Everest Bank da DGM’ye havale



Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni Murat Demirel’in ardından diğer yeğeni Yahya Kemal Demirel ve yengesi Şefika Demirel’in yanısıra FP’li Nazlı Ilıcak’ın eşi Emin Şirin’in de aynı suçtan yargılanması yolu açıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Halkbank’ın, Hacı Ali Demirel’in eşi Şefika Demirel’in kurduğu, Yahya Kemal Demirel’in yönettiği Kıbrıs Yatırım Bankası (KYB) ve Everest Bank’ta açılan “depo hesabı" yöntemiyle “çıkar amaçlı suç örgütü oluşturularak içinin boşaltıldığı" sonucuna vardı. Dosya, suç duyurusuyla birlikte Ankara DGM’ye gönderildi.
DGM Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamına, Demireller’in yanı sıra Halkbank eski Genel Müdürü Sezgin Taşkıran, yardımcısı Rıfkı Metin Selçuk ile bankanın eski Fon Yönetim Müdürü Şakir Yırdıcı ve yardımcısı Leyla Tatar da dahil edildi.
DGM Başsavcılığı, ilgililer hakkında sekizer yıla kadar hapis istemiyle dava açabilecek. Ancak DGM, 4422 sayılı yasanın 1995’te işlenen suçları kapsamayacağı sonucuna varırsa takipsizlik kararı verebilecek. DGM soruşturmayı “suç işlemek için çete oluşturma" kapsamında yürütürse zaman aşımından takipsizlik gündeme gelecek.