Ekonomi ‘Kıdem tazminatında % 85’i yok sayamayız’

‘Kıdem tazminatında % 85’i yok sayamayız’

08.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatından yararlanan çalışan oranının yüzde 20’leri geçmediğini belirterek, “Kazanımlarını koruyabilen yüzde 15-20’lik kitleyi merkeze alarak yüzde 85’i yok sayarak bu yolculuğu başarabilmemiz doğru olmaz” dedi.

‘Kıdem tazminatında % 85’i  yok sayamayız’

Müezzinoğlu, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasını ziyaret etti. Müezzinoğlu’nu sendika binası girişinde DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve sendika yöneticileri karşıladı.

Haberin Devamı

Kıdem tazminatından yararlanan çalışan oranının yüzde 20’leri geçmediğini belirten Müezzinoğlu, “Kazanımlarını koruyabilen yüzde 15-20’lik kitleyi merkeze alarak yüzde 85’i yok sayarak bu yolculuğu başarabilmemiz doğru olmaz” dedi. Taşeron işçilerin durumunun hükümet olarak siyasi karar da vermeleri gereken bir konu başlığı olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Çalışmalarımız devam ediyor. Arzu ederiz ki talep edilen şekilde sonuçlandırabilelim. Ama sırtımızda yumurta küfesi var, yumurtaları kırmadan taşımak gibi bir görev ve sorumluluğumuz da var. Çünkü ekonominin istikrarını bozduğumuzda sonra 80 milyonun hep birlikte bedel ödediği süreçlere dönmeyi de açıkçası çok arzu etmiyoruz. Ama bütün parametreler değerlendirilerek, önümüzdeki günlerde bu konunun hükümetin gündeminde bir karara bağlanması yönünde de çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kıdem son kale

Beko ise bölge toplantılarında, çalışanların kıdem tazminatında hak kaybına karşı oldukları sonucuna ulaştıklarını belirterek, “Üyelerimiz ve biz kıdem tazminatını son kalemiz olarak görüyoruz” dedi.