Ekonomi Kişiye özel stüdyo konsepti evlerin yüzde 85’ini sattırdı

Kişiye özel stüdyo konsepti evlerin yüzde 85’ini sattırdı

30.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kişiye özel butik rezidans anlayışıyla Ispartakule’de hayata geçirilen Stüdyo 24 projesinde konutların yüzde 85’inin satışı gerçekleştirildi. Projenin teslim tarihi ise Mayıs 2014 olarak belirtiliyor

Kişiye özel stüdyo konsepti evlerin yüzde 85’ini sattırdı

Cathay İleri Projeler ve Emlak Konut Proje Pazarlama tarafından Ispartakule’de hayata geçirilen Stüdyo 24 projesinde inşaat ve satışlar tüm hızıyla devam ediyor. Yatırım değeri 60 milyon TL’nin üzerinde olan proje, kişiye özel butik rezidans anlayışıyla inşa ediliyor. Söz verilen tarihten 8 ay önce Mayıs 2014 teslim edilmesi planlanan projede yüzde 85 oranında satış gerçekleşti.
Az sayıda konutun kaldığı Stüdyo 24 projesiyle ilgili bilgi veren Cathay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmethan Yılmaz, satışların büyük oranda tamamladığı projenin Türk ve İtalyan tasarımcıların ortak eseri olduğuna vurgu yaptı. Projenin dizayn ekibinde uzman mimarlar, iç mimarlar, endüstriyel tasarımcılar ve grafik sanatçılarının yer aldığını ifade eden Yılmaz, “Stüdyo 24 projesinde özellikle kent yaşamında, ev olgusunu yeniden yeni çizgilerle kurguluyoruz. Bir ev alanının günün 24 saatlik zaman dilimi üzerinden ne kadar doğru, keyifli ve konforlu kullanılabileceğini ortaya koyuyoruz” dedi.

Yüzde 1 peşinat alıyor
Stüdyo 24’te farklı ödeme seçenekleri sunuluyor. Peşin ödemelerde % 10 iskonto uygulanırken, dileyenler sadece % 1 ön peşinat ödeyerek peşinatlarını teslimde ödeme seçeneğinden faydalanabiliyor. Stüdyo 24’ün bankalar ile yaptığı özel anlaşma çerçevesinde aylık 938 TL’den başlayan taksitler ile daire sahibi olunabiliyor. Stüdyo 24’te 1+0 evler 121 bin TL ile 168 bin TL, 1+1 evler 171 bin TL ile 211 bin TL, 1+1 dubleks loft, teraslı ve bahçeli evler ise 228 bin TL ile 472 bin 500 TL arasında farklılık gösteriyor.

Haberin Devamı

Cep sineması tasarladı
489 stüdyo daireden meydana gelen projede stüdyoların alanları 38 ile 54 metrekare arasında, 1+1 dairelerin alanları 69 ile 75 metrekare arasında, 1+1 dubleks ve teraslı konutların alanları ise 77 ile 207 metrekare arasında değişiyor.
15 katlı 2 kuleden meydana gelen Stüdyo 24’te cep sinemasından, vale hizmetine, fitness centerdan açık yüzme havuzuna, oda temizlemeden kuru temizlemeye kadar birçok hizmet ve donatı bulunuyor. Bioİstanbul, Sağlıkkent ve MagnetCity'e komşu konumuyla dikkat çeken Stüdyo 24’e ulaşım için TEM Mahmutbey gişelerinden girdikten sonra Ispartakule’ye direk çıkış bulunuyor. Bu çıkıştan sonra Ispartakule tabelaları takip ediliyor ve projeye ulaşılıyor.

Haberin Devamı

Halkalı’ya yenİ proje gelİyor

EMA Ortak Girişimi tarafından Halkalı’da inşa edilen Cadde 24 projesi de tıpkı Stüdyo 24 projesi gibi sıra dışı çizgiler taşıyor. 199 home ofisten meydana gelecek projede, teslimlerin 2015 Sonbahar’da olması planlanıyor. Cadde 24 için Halkalı bölgesini seçme nedenlerinden bahseden Ahmethan Yılmaz, Halkalı’nın lokasyon itibariyle yatırımcıya her daim kazanç sağlayacağını vurguladı. Yılmaz, bölgenin stüdyo ve home ofis ihtiyacı olduğunu söyledi.
Gün geçtikçe gelişen bir bölge olan Halkalı’ya inandıklarının altını çizen Ahmethan Yılmaz, yatırımcıların da her zaman gelişen ve kazanç sağlayan bölgeleri seçmeleri gerektiğini belirtti.

Sektör oyuncuları umutlu bekleyİşİnİ sürdürüyor

Türk inşaat sektörünün oyuncuları, ekonomi ve siyasi gündemin gayrimenkul sektörüne olan etkisiyle ilgili açıklamada bulundu.
2014 yılının başından itibaren Türkiye’de siyaset gündeminin ekonominin önüne geçtiğini belirten Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı Şemsetin Aydın, bu sürecin gayrimenkul sektörüne olumsuz etkileri olduğunu ancak konut talebi ve ihtiyacı dikkate alındığında gayrimenkul sektöründe satışların devam edeceğini söyledi.
Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel de, seçim döneminin gayrimenkul sektöründeki mevcut ivmeyi yavaşlattığını ifade ederek, “Seçimlerden sonra sektörün eski parlak günlerine yavaş yavaş geri döneceğini düşünüyorum. Seçim sürecinden dolayı ortaya çıkan negatif dönem uluslararası yatırımcıya da bekleme kararı aldırdı. 31 Mart’tan sonra yabancı yatırımcının ilgisi de yine devam edecektir” dedi.

‘Pozitif hareket’ beklentisi
Demirbaş Yapı Sefa Demirbaş, seçim sonrası gayrimenkul sektöründe pozitif bir hareketlenme olacağını ifade etti. E7 Grup’un kurucu ve CEO’su Ersin Aydeniz, “Ocak ayından bu yana yavaşlayan gayrimenkul sektörünün seçimlerden sonra güçlenecek istikrarlı yapı sayesinde hız kazanacağına inanıyoruz” dedi.
Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı ise, seçimlerden sonra sektörün proje üretimi anlamında az da olsa yavaşlayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Bosphorus Doğa projesi için düğmeye bastı

Sinpaş GYO, Halkalı’da Bosphorus City ve İstanbul Sarayları projesinin devamı niteliğinde hayata geçireceği Bosphorus Doğa projesi için düğmeye bastı. 41 bin 885 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilecek olan Bosphorus Doğa’nın inşaat alanı 85 bin 240 metrekare, konut alanı 71 bin metrekare olarak belirlendi.
13 farklı tipte 531 konuttan meydana gelen Bosphorus Doğa projesi, Evrenol Architects tarafından tasarlandı. Projede satışların kısa sürede başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Deniz manzaralı projede teslimlere beş ay kaldı

Toya Yapı tarafından Avcılar’da inşa edilen Toya Vista % 1 KDV avantajı ile 5 ay sonra teslim ediliyor. Toya Vista’da deniz ve göl manzarası sunuluyor. Deniz ve göl manzarasının bulunduğu 15’inci katta konumlanan sosyal tesislerde fitness center, buhar banyoları ve açık havuz gibi sağlıklı yaşam için tüm imkanlar sunuluyor.
2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğu projedeki konutların % 50’sinden fazlası satıldı. Toya Vista’da bulunan ticari birimlerin kiralanmasına da başlandı.

‘Cari açıkta en fazla payı enerji sektörü aldı’

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası cari açık rakamlarını açıkladı. Türkiye’nin Kasım 2013’te cari işlemler açığı 3 milyar 935 milyon dolar iken, Ocak 2014’te açıklanan yıllık bazda cari işlemler açığı ise 60 milyar 838 milyon dolar oldu. Cari açıkta en fazla payı enerji sektörü aldı.
ÇBS İzoguard Satış Pazarlama Müdürü Hakan Yılmaz, mevcut bina stoğu yaklaşık 18 milyon iken, bu rakamın sadece yüzde 15’inin ısı yalıtımlı olduğunu söyleyerek, “Binalara ısı yalıtımı yapıldığı takdirde yılda 9 milyar dolar kazanç elde edilir” dedi.