Ekonomi KKTC sermayeden artık cesaret bekliyor

KKTC sermayeden artık cesaret bekliyor

30.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet’in Lefkoşa’da siyaset ve iş dünyasını buluşturan ‘Kıbrıs Business’ gazetesinin tanıtım etkinliğinde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sermayeyi cesaretlendirecek adımların önemine değindi

KKTC sermayeden artık cesaret bekliyor

Milliyet’in iş dünyasının nabzını tutmak için hazırladığı KKTC Business gazetesinin tanıtımı, önceki gün başta KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olmak üzere siyaset ve iş dünyasının katılımıyla Lefkoşa’da yapıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Milliyet’in haberciliği ve tarafsızlığıyla Kıbrıs Türk insanının hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ‘Milliyet’in Kıbrıs’a her zaman her konuda yer verdiğini, kendilerinin de dünyadaki gelişmeleri genelde Milliyet’ten okuduğunu’ kaydetti.
Kendisinin kişisel olarak da yıllardır Milliyet okuyucusu olduğunu anlatan Eroğlu, “Gençlik dönemlerinde spor sayfasından başladığım gazeteye şimdi köşe yazarlarıyla başlıyoru. Aradaki değişim bu” dedi.

‘Ekonomi için oldukça önemli’
“Milliyet ailesinin KKTC’ye has bir ek çıkarmasını görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum” diyen Derviş Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milliyet ailesine başarılar diliyorum. Bir gazeteyi çıkarmak ve yaşatmanın zorluklarını çok iyi biliyorum. KKTC’de ekonominin gelişmesine ışık tutacak yazıların yazılması, özellikle her ülkede olduğu gibi ekonomik sorunların ülkemizde de olacağı dikkate alınırsa, yerli sermayemizin biraz ürkek olduğunu, bu sermayeyi cesaretlendirecek bazı yazıların bu ekte çıkması elbette ekonomi bakımından fevkalade önemli olacak.”

Haberin Devamı

KKTC sermayeden artık cesaret bekliyor

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar

KKTC sermayeden artık cesaret bekliyor

MİLLİYET YAZARLARI ‘ÇIKARMA’ YAPTI...
Lefkoşa’daki ‘Milliyet Business Kıbrıs’ın görkemli tanıtım toplantısına Derviş Eroğlu’yla birlikte 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları ve iş dünyası temsilcileri katıldı.
Milliyet yazarları Sami Kohen, Derya Sazak, Fikret Bila, Metin Münir, Abbas Güçlü, Yaman Törüner ve Aslı Aydıntaşbaş’ın yer aldığı etkinlikte Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Yağmur Şatana ile Reklam Grup Başkanı Savaş Yılmazer de vardı.

Mevzuat değişmeli korumacılık kalkmalı
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, “Milliyet gazetesini çok iyi biliyoruz” diyerek başladığı sözüne, “Milliyet Business, Kuzey Kıbrıs’ta çok yararlı olacaktır” diye devam etti. Milliyet’in haber ve yayınlarında belli bir çizgisi olduğunu ifade eden Akça, “Kıbrıs’ta Milliyet’in ne anlama geldiğini çok iyi anlıyoruz” dedi.
Türkiye’den bakınca, Kıbrıs’ın tam anlaşılamadığını anlatan Büyükelçi Akça, sözlerine şöyle devam etti: “Kıbrıs’tan bakınca Türkiye belki daha iyi anlaşılabiliyor. Örneğin buradaki konu, ada insanının korumacı eğilimidir. Adaya kimsenin gelmesini istemez. Bir yatırımcı gelsin istemez. Yeni aktörler gelsin istemez. Ama istemeyince de buranın ekonomisi yapısı ileri gitmez. Bunu da gördük. Bir yerde mecburiyet olduğunu fark eder özellikle yöneticiler. Ve bu ikisi arasında değişik zamanda değişik dengeler bulmaya çalışır. Şunu sanmayın; burada toplum kucağını açmış tek kuruş getiren herkese koşuyor. Böyle bir şey zannetmeyin. Çok ciddi korumacılık vardır. Mevzuatında da vardır. Değişmesi gerekir mi, gerekir. Bu psikolojiyi yok saymak da doğru değildir. Buraya özgü durumları ve hassasiyetleri bilerek farkında olunarak yayınlar sürdürülürse çok daha faydalı olur.”

Haberin Devamı

Sanayi Odası Başkanı umutlu
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, ülkede iş dünyasının sıkıntılar yaşadığı bir dönemde Milliyet’in yanlarında olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti. “Milliyet’in bizler için bir ek hazırlaması çok büyük bir olaydır. Sorunlarımızın Türkiye’ye aktarılması açısından bu yeni çalışmayı önemsiyoruz” diyen Çıralı, önümüzdeki dönemde yeni girişmlerin artmasından umutlu olduklarını ifade ederek, “Kıbrıs Türk iş dünyası olarak Milliyet’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KKTC sermayeden artık cesaret bekliyor

‘Büyümeyi ateşleyeceğiz’
Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, etkinlikte yaptığı konuşmada ‘Kıbrıs Business’ın KKTC’de iş dünyasının fark yaratan projelerinin öne çıkmasında rol oynayacağını belirterek, ülkenin büyümesinde etkili olmayı hedeflediğini söyledi. Andaç, 2011 yılında yüzde 4.5 büyüme kaydeden KKTC ekonomisinin, bu yılki yüzde 5 büyüme hedefini daha yukarıya taşıma adına yeni yatırımların, girişimlerin ve başarı hikayelerinin oldukça önemli olduğunu ifade etti. Andaç, Milliyet’in bu yolculukta KKTC’yi yalnız bırakmayacağının altını çizdi.

Saygın bir yer...
35 metrekare yerde başlayıp bugün 300 çalışanlı grubun patronu olan Kıbrıslı Türk işadamı Mehmet Eziç, sıfırdan kurdukları piliç işinde bu markayı geçmişte İtalyanların ülkelerine yatırım amaçlı götürmek istediklerini anlattı. Milliyet Gazetesi’nin Kıbrıs Türk halkını gururlandırdığını belirten Eziç, “Kıbrıs Business gazetesinin bizlere yer vermesi, bizlerin sorunlarını anlatması çok önemli Milliyet ailesine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KKTC sermayeden artık cesaret bekliyor


‘KKTC’nin zirve yürüyüşünde yanındayız...’
Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Yağmur Şatana, etkinlik kapsamında düzenlenen yemek öncesinde yaptığı konuşmasına merhum KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı anarak başladı. Gazete olarak siyaset ve ekonomi dünyasıyla son derece heyecan verici bir buluşma gerçekleştirdiklerini ifade eden Şatana, Milliyet KKTC Business gazetesiyle bundan sonra her ay KKTC’nin iş dünyasındaki gelişmelerinin duyurulacağını söyledi.
Kıbrıs’ta siyaset dışında, ekonomik olarak da büyük bir mücadelenin devam ettiğine işaret ederek, “Kıbrıslı işadamları varolma savaşı veriyor. KKTC’nin şu an 100 milyon dolar olan ihracat rakamı 2023’te 500 milyon dolara çıkarılması hedefleniyor. Milliyet olarak biz de bu hedefin arkasındayız, sizlerle birlikteyiz” şeklinde konuşan Şatana, “Zirveye yürüyüşünüzde yanınızda olmak için buradayız” dedi.
Kıbrıs’ta her ay yayınlanacak olan gazetenin, Milliyet’in 62 yıldır gerçekleştirdiği Türk basınının öncü projelerinden en yenisi olduğuna dikkat çeken Yağmur Şatana, günde milyonlara ulaşan Milliyet’in güçlü ve uzman ekonomi kadrosunun hazırladığı Milliyet KKTC Business ‘ın her zaman Kıbrıs Türk halkının sesi olacağını vurguladı.