Ekonomi KOBİ’den destek pakete rekor talep

KOBİ’den destek pakete rekor talep

23.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “KOBİ Değer Kredisi” paketine kamu bankaları dahil toplam 13 bankanın iştirak ettiğini belirterek, paket büyüklüğünün 20 milyar TL olarak öngörüldüğünü söyledi.

KOBİ’den destek pakete rekor talep

Özcan, “Kampanyaların devamının gelmesi lazım. Bankacılık sektörünün bu dönemde elini taşın altına koyması gerekir. Sadece kamu bankalarının değil tüm bankaların bu fedakârlığı yapması lazım” dedi. Özcan, şöyle konuştu: “Cirosu 25 milyon liraya kadar olan işletmeler bundan faydalanacak. Eğer işletme, imalatçı ve ihracatçıysa o firmalara 1 milyon liraya kadar kredi verilecek. İmalatçı ve ihracatçı olmayan diğer firmalara ise 500 bin liraya kadar kredi verilecek. Bu kredilerde de Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) kefaleti olacak. Bu kredilerin vadesi de şöyle; 6 ay ödemesiz 36 ay vade, faiz oranı aylık 1.54 olacak. Bugünkü faiz hadlerinin oldukça altında bir rakam. Bize aşağı yukarı 10 günde 7 bin şirket başvuru yaptı, 2,5 milyar lira kredi talebinde bulundular. Bu da rekor bir başvuru. Çok kısa sürede çok büyük başvuru aldık. Başvuranların imalatçı ve ihracatçı olanları 2 bin firma.”

Haberin Devamı

Faydalı olacakÖzcan, sürecin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, KOBİ’lerin paketten çok büyük istifade sağlayacağını ve paketin ekonomiye çok büyük artısı olacağını ifade etti. Özcan, kredi kartı borçları takibe düşmüş müşterilerinin, kredi kartı borçlarının yapılandırmasından yararlanamayacağını, söz konusu kampanya ile kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan müşterileri hedeflediklerini kaydetti. Özcan, VakıfBank müşterilerinin diğer bankalarındaki kredi kartlarını iptal etmesi şartıyla, söz konusu kart borçlarına yönelik tüketici kredisi verdikleri ve diğer bankaların kredi kartlarını iptal etmesine yönelik bir sorun yaşamadıklarını söyledi.