Ekonomi Koç: Memleketinizi ve ailenizi unutmayın

Koç: Memleketinizi ve ailenizi unutmayın

19.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koç Üniversitesinin 22. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ve bu yılın konuk konuşmacısı olan Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’in katılımıyla gerçekleşti.

Koç: Memleketinizi  ve ailenizi unutmayın

Törende konuşan Rahmi Koç, “23 sene Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı yaptıktan sonra, Ocak itibariyle görevi Ömer Koç’a devrettim. Üniversitemiz gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında saygınlığı olan bir kurum haline geldi. Bayrağı devralan Ömer Koç’un, üniversitemizi daha da ileri götüreceğinden eminim” diye konuştu.
Öğrencileri dünya vatandaşı olarak yetiştirmeye gayret ettiklerini kaydeden Ömer Koç, şöyle konuştu:
“Sizleri yarının liderleri arasında görmek, uluslararası başarılarınızı işitmek ve yurttaşlık bilinci gelişmiş bireyler olarak; memleketimizin çağdaşlaşmasına katkıda bulunduğunuzu bilmek en büyük gurur kaynağı olacaktır. Öğrenimine yurtdışında devam edecek olanlar var. Orada sadece kendinizi değil, ailelerinizi, üniversitenizi ve memleketinizi de temsil edeceksiniz. Hangi ülkeye giderseniz gidin, memleketinizi ve ailenizi unutmayın. Anadilinizi güzel ve doğru konuşun.”
The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent ise konuşmasında, mezuniyetin ileriye bakma günü olduğunu belirterek, yeni mezunlara şu tavsiyelerde bulundu:

‘Çok insanla tanışın’

“İnsan ilişkilerine önem verin. Aktif ve esnek olun. Hiçbir zaman yalnız yemek yemeyin. Her zaman yeni insanlarla tanışmaya ve onlardan yeni bir şeyler öğrenmeye açık olun. Mütevazı olun, kendi çantanızı kendiniz taşıyın. Sizi her gün azimle kaldıracak ve güne başlatacak tutkunuzu bulun. Her gün yeni bir şeyler öğrenin! İnsanlara yardım edin. Akıllı riskler almaktan, cesur olmaktan korkmayın. Bana en çok başarısızlıklarım yol göstermiştir. Başarısız olmaktan korkmayın.”

Birincinin tercihi akademik kariyer

Mezuniyet töreni öncesi basın toplantısı düzenleyen Ömer Koç, üniversiteyi birincilikle bitiren ekonomi bölümü öğrencisi Oğuzhan Çelebi’yi tebrik etti. Oğuzhan Çelebi ise üniversitede yüksek lisansa devam edeceğini söyledi. Çelebi, “Koç Üniversitesi bana çok önemli şeyler kattı. En önemlisi okulumuzun bize sağladığı serbestlik ve disiplinler arası eğitim anlayışı. Gelecekte burada akademisyen olmaktan mutlu olurum” dedi.