Ekonomi 'Koç.net' oldu 'Vodafone Net'

'Koç.net' oldu 'Vodafone Net'

13.12.2011 - 14:56 | Son Güncellenme:

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, "Vodafone Net, sürdürdüğümüz müşteri odaklı stratejik programımızı geleceğe daha güçlü taşıyacak bir kilometre taşı niteliğindedir" dedi.

Koç.net oldu Vodafone Net

Koç.net Haberleşme Teknolojileri ve İletişim Hizmetleri A.Ş’nin, Vodafone Türkiye bünyesine katılmasıyla Vodafone Net İletişim Hizmetleri A.Ş. ticari ismi ile faaliyetlerini sürdüreceği bildirildi.

Basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Vodafone Türkiye için yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Müşteri odaklı programımızın kurumsal müşteri segmentine yönelik önemli bir hamlesi olarak 2010 yılında Borusan Telekom’u Vodafone Türkiye bünyesine katmıştık.

Genişleyen ekibimiz, zenginleşen ürün ve hizmet yelpazemiz ile kurumsal pazardaki konumumuzu 2010’dan bu yana sürekli güçlendiriyoruz" dedi.

Yetkin çalışan kadrosuyla Koç.net’in, toplam iletişim hizmetleri stratejilerinin önemli bir halkası olduğunu vurgulayan Timuray, şunları kaydetti: "Koç.net Haberleşme Teknolojileri ve İletişim Hizmetleri A.Ş bundan böyle Vodafone Net İletişim Hizmetleri A.Ş ticari ismi ile faaliyetlerine devam edecektir. Vodafone Net, 2009 yılında başlattığımız ve yükselen bir grafikle sürdürdüğümüz müşteri odaklı stratejik programımızı geleceğe daha güçlü taşıyacak bir kilometre taşı niteliğindedir. Zenginleşen insan kaynağımız ve kuvvetlenen teknolojik altyapımız ile müşterilerimize 125’ten fazla ürün ve hizmet sunacağız"

Haberin Devamı

Sabit hizmet gelirlerinde iki kat artış

Vodafone olarak Türkiye’deki bütünleşik telekomünikasyon hizmetleri sunan bir şirket olma amacında olduklarını ifade eden Timuray, Koç.net’in bünyelerine katılmasıyla kurumsal piyasada önemli adımlar atacaklarını belirterek şunları söyledi: "Koç.net’in şirketimize katılmasıyla, sabit hizmet gelirlerimizi iki kattan fazla büyütmüş oluyoruz. Ayrıca, ürün ve hizmet portföyümüzü üç kat genişletmiş, altyapı hizmet noktalarımızı 1,5 kat çoğaltmış ve sabit operatörlerimiz üzerinden taşınan dakikayı iki katına çıkartmış oluyoruz. Sadece sabit hizmetlerimize odaklı çalışan sayımız ise yaklaşık üç katına çıkmış oluyor.

Bugün Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin yüzde 58’inin tüm iletişim ihtiyaçlarını tek elden karşılayan operatör konumuna gelmekten gurur duyuyoruz." Türkiye’deki tüm işletmelere gelişim odaklı yenilikçi uygulamalardan en uygun koşullarla faydalanma ve tek elden tüm telekom ihtiyaçlarını karşılayarak tasarruf etme olanağı sunmayı amaçladıklarını anlatan Timuray, Türk iş dünyasının rekabet gücünün artmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Vodafone’nun geniş altyapı projeleriyle ilgili hedeflerine yönelik soruyu yanıtlayan Timuray, "Bizim şu anda teknolojik altyapı ile ilgili uzun dönemli yatırım programımız var. Bu yatırım programının bir kısmı kendimizin inşa edeceği program olabilir ama diğer taraftan sektörün beraber yapabileceği modeller de olabilir" dedi.

Ürün ve hizmetler hakkında bilgi veren Vodafone Türkiye Kurumsal İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Phil Patel ise Vodafone Net ile müşterilerine tek elden telekom çözümleri sunma vizyonlarına "komple bilişim çözümleri" yaklaşımını da kattıklarını belirterek, "Vodafone İş Ortağım ile kurumlara, toplam 100’ü aşkın ürün ve hizmetten oluşan bir portföy sunuyoruz.

Şirketlerin şu anda Vodafone İş Ortağım çatısı altında almakta olduğu hizmetleri, daha geniş bir uzman ekip ve daha büyük bir teknolojik kapasite ile vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Vodafone İş Ortağım ADSL Paketi ile iş ortaklarının toplam telekomünikasyon giderlerinde yüzde 32’ye varan tasarruf sağlayacaklarını vurgulayan Patel, "Satın almaların ticari ve teknik tarafı var. Borusan ve Koç.net alımları da şirketlere tasarruf imkanı sağlıyor. Böylelikle biz şirketlerde piyasada daha iyi rekabet edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bütün sabit hizmetlerini (veri, telefon, internet) bir paket halinde sunmaya çalıştıklarını belirten Patel, kısa vadedeki amaçlarının ise kurumsal müşteri tabanına odaklanmak olduğunu bildirdi.

Fiber internet ve bulut bilişim teknolojisi ile ilgili soruları da yanıtlayan Phil Patel, "Koç.net bugün bulut bilişim hizmeti sunuyor. Önümüzdeki aylarda Koç.net’in sahip olduğu bu etkinliği daha da ileri taşıyacağız.

Müşterilerimizin bulut bilişim konusundaki farkındalığını artırmayı düşünüyoruz.

Fiber ve benzeri hizmetlere de yatırım yapıyoruz. Bir takım projelerimiz var.

Türkiye’de fiberin yaklaşık yüzde 50’si İstanbul’da. İstanbul’da çok önemli bir altyapısı var" diye konuştu.

Vodafone Türkiye, Borusan Telekom’un Mart 2010’da bünyesine katılmasının ardından, telekom operatörlerinden Koç.net’i de 30 Kasım 2011’de resmen bünyesine dahil etmişti.