Ekonomi Koç vazgeçti, Kalamış marinaya sıradaki gelsin!

Koç vazgeçti, Kalamış marinaya sıradaki gelsin!

21.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koç Holding iştiraki Tek-Art, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı işletme hakkı devri sözleşmesini imzalamaktan vazgeçti

Koç vazgeçti, Kalamış marinaya sıradaki gelsin

İhalede, 664 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ’nin, işletme hakkı devri sözleşmesini imzalamaktan vazgeçtiğini duyurması ile Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) imar planını onayladığına ilişkin kararının dünkü Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, gözler bundan sonraki sürece çevrildi.
Koç Holding’in KAP’a yaptığı açıklamada, “İmar planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının halihazırda kalkmamış olması nedeniyle Tek Art Kalamış’ın İşletme Hakkı Devri Sözleşmesi’nin imzalanmasından vazgeçme kararı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bildirilmiştir” denildi.

İkinci sırada Safi...
Bu gelişme sonrası Özelleştirme İdaresi Başkanlığı sözleşme imzalaması için ilk olarak en yüksek teklifi veren Tek-Art’ı davet edecek. Bu şirketin, davete olumlu yanıt vermemesi durumunda, sırasıyla ikinci ve üçüncü en yüksek teklifi veren firmalara teklifte bulunulacak. Bu firmaların da devir sözleşmesini imzalamaması durumunda ihale iptal edilecek.
23 Mayıs 2014’teki ihalede ikinci en yüksek teklifi 654 milyon dolarla Safi Gayrimenkul ve Yatırımları Sanayi Ticaret AŞ, üçüncü en yüksek teklifi ise 600 milyon dolarla Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ-Yılport Holding AŞ Ortak Girişim Grubu vermişti.