Ekonomi Köprü ve otoyolda OGS devri kapandı

Köprü ve otoyolda OGS devri kapandı

15.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırılması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Karaismailoğlu, Türkiye'de yaklaşık 17 milyon HGS ve OGS abonesi olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

Köprü ve otoyolda OGS devri kapandı

"Abonelerin yaklaşık 1.2 milyonu OGS, 15.8 milyonu ise HGS kullanıcısıdır. İş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verilebilmesi adına 31 Mart'tan itibaren iki ayrı geçiş sistemi yerine tek geçiş sistemi uygulamasına geçilecek. 2021'de gişelerde HGS'de 563.1 milyon, OGS'de 71.6 milyon geçiş gerçekleşti. Uygulama sistemi olarak da kullanıcıların yüzde 93'ünün tercih ettiği HGS sisteminde karar kılındı. Bu sayede hem kullanıcının tercih önceliği göz önünde bulundurulmuş olacak hem de geçiş sürecinde işlem sadeliği sağlanacak."

Haberin Devamı

Karaismailoğlu ayrıca, OGS etiketi olan araç sahiplerine ilgili bankalar tarafından ücretsiz HGS etiketi verileceğini ve hesaplarının da HGS'ye dönüştürüleceğini, bu süre içerisinde kullanıcıların otoyol geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yaşamayacağını belirtti.