Ekonomi Kredi Kartı Nedir, Ne İşe Yarar? Kredi Kartının Özellikleri Nelerdir?

Kredi Kartı Nedir, Ne İşe Yarar? Kredi Kartının Özellikleri Nelerdir?

28.03.2021 - 04:12 | Son Güncellenme:

Kredi kartı, müşteriler için bankalar tarafından özel hazırlanmış olan ve sözleşmeler ile tüketiciye verilme durumu söz konusudur. Kredi kartı limitleri ise tüketicilerin bütçesine göre ayarlanmalıdır. Son kredi kartı düzenlemeleriyle birlikte limitler, tüketicinin maaşı oranında verilmektedir. Sizin için Kredi kartı nedir, ne işe yarar? Kredi kartının özellikleri nelerdir soruların yanıtlarını derledik.

Kredi Kartı Nedir, Ne İşe Yarar Kredi Kartının Özellikleri Nelerdir


Kredi kartı kullanımı oldukça kolaydır. Her kredi kartının üzerinde yazılı halde olan bir kart numarası, son kullanım tarihi ve cvc kodu mevcuttur. Bu bilgilerin ise kesinlikle 3.kişilere verilmemesi gerekmektedir.

Kredi Kartı Nedir, Ne İşe Yarar?

Kredi kartı, tüketicilerin acil olan nakit gereksinimlerini karşılayan, alışverişlerde taksit olanağı sağlayan, kullandıkça para puan kazandırma durumu söz konusu olan, mal ve hizmet alımlarında kullanılan ve bunlardan yararlanılırken bankaya borçlanmalarının gerçekleşmesini sağlayan bir finansal araçtır.

Kredi kartı kullanımı kişilere kredi kartı ile yapılan alışverişlerde 12 taksite kadar taksit olanağı söz konusu olmakta ve bu sayede tüketicilerin gereksinimlerini geniş vadede ödeyerek karşılama olanağına kavuşmasına vesile olur.

Kredi Kartının Özellikleri Nelerdir?

Kredi kartları verildikleri bankalara ve niteliklere göre farklı özelliklere sahiptirler. Ancak her kredi kartının ortak olan önemli özelliklerinin varlığı söz konusudur. Bunları ise şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır:

- Kredi kartının verilmiş olduğu banka ile anlaşmalı üye işyeri ağında puan ve taksit olanakları sunar, - - Kredi kartı kullanıcısına özel kampanyalardan, ayrıcalıklı ek hizmetlere kadar kişinin hayatını kolaylaştıran ve zenginleştiren pek çok ayrıcalığa sahip olma olanağı sağlar,
- Kazanılan puanlardan istenildiği şekilde alışveriş yapma olanağı sunar ve kişilerin emekliliğine katkı sunar,
- Taksitli nakit avans kullanım olanağı sağlar. Tüm bu özellikler pek çok birbirinden farklı olan kredi kartları için geçerli olabilmektedir. Bu bakımdan kredi kartı kullanımı günümüzde pek çok insan tarafından vazgeçilmez unsurlar arasın da yerini almaktadır.