Ekonomi Kripto paralar yeniden çakıldı

Kripto paralar yeniden çakıldı

10.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kripto paralarda keskin düşüş yaşandı. 2022 yılını devamlı düşüşle geçiren bu piyasaya yeni bir darbe geldi. Bitcoin ve diğer altcoinler tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Çinli kripto para platformu Binance’in en büyük rakibi FTX’in kendilerinden yardım istediğini açıklaması ve satın alma için niyet mektubu imzalaması düşüşün en büyük nedeni olarak görülüyor.

Kripto paralar yeniden çakıldı

Binance Kurucusu Changpeng Zhao, Twitter’dan dünyadaki üçüncü büyük kripto para borsası konumundaki FTX’i satın almayı planladıklarını duyurmuştu. Zhao, açıklamasında “FTX, nakit sorunu yaşıyor. Kullanıcıları korumak için bu borsayı tamamen satın alabiliriz. Sorunu gidermek adına bir niyet mektubu imzaladık” demişti. FTX’in yöneticisi Sam Bankman Fried da Binance ile anlaşma yaptıklarını doğruladı.Bitcoin bu açıklamanın ardından çakılırken, yüzde 12’den fazla değer kayabetti. Değeri 20 bin doların altına geriledi ve 17 bin dolardan işlem gördü. Daha sonra 18 bin dolara çıktı.

Haberin Devamı

Diğer kripto para birimleri de büyük düşüş gösterdi. Ethereum da yüzde 5’e yakın değer kaybederek 1.490 dolardan işlem gördü. Ripple ve Dogecoin de büyük düşüş yaşadı. Kripto para piyasalarının da değeri eski günlerinden çok uzaklaştı. Piyasa değeri 1 trilyon doların altına indi. Bir dönem 3 trilyon dolarları görmüştü.

Yazarlar